Bułeczki Żurawinowo-Pomarańczowe
Bułeczki żurawinowo-pomarańczowe mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 143 kalorie, 3G białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis służy 12 i kosztuje 27 centów za porcję. Ten przepis od Betty Crocker ma 3 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Niewiele osób lubiło to szkockie danie. Jeśli masz mąkę, żurawinę, jajko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Z łyżeczką wynik 33%, to danie nie jest takie super. Spróbuj Bułeczki Żurawinowo-Pomarańczowe, Bułeczki żurawinowo-pomarańczowe, oraz Bułeczki pomarańczowo-żurawinowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 204°.
W średniej misce wymieszaj mąkę, brązowy cukier, 1 łyżeczkę skórki pomarańczowej, sodę oczyszczoną i sól.
Pokrój w maśle, używając blendera do ciast (lub przeciągając 2 noże stołowe przez składniki w przeciwnych kierunkach), aż mieszanina wygląda jak gruba okruchy. Wymieszaj 2/3 szklanki jogurtu, żurawiny, jajka i płatków, aż powstanie miękkie ciasto.
Na lekko posypanej mąką powierzchni delikatnie zwijaj ciasto w mąkę, aby pokryć; uformuj w kulkę. Rączkami z mąki, ciasto pokroić w 8-calowe koło; pokroić na 12 klinów ostrym nożem zanurzonym w mące. Na nieprzetworzonym arkuszu cookie umieść kliny w odległości 1 cala od siebie.
Wymieszaj ciasto z pozostałym 1 łyżką jogurtu. W małej misce wymieszać cukier granulowany i pozostałą 1/4 łyżeczki skórki pomarańczowej; posypać ciasto.
Piec 7-9 min lub aż krawędzie są jasnobrązowe. Natychmiast usuń bułeczki z arkusza ciastek do regału chłodzącego. Fajne 5 min.