Bułeczki Z Jagodami
Need a bezglutenowy i wegetariański posiłek poranny? Bułeczki z jagodami mogą być świetnym przepisem. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 202 kalorie. Ten przepis służy 8. Na 58 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest typowy dla kuchni szkockiej. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka proszku do pieczenia, jagody, mleko i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Bułeczki Z Jagodami, Bułeczki z jagodami i śmietaną, oraz Bułeczki Z Mieszanymi Jagodami.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°. blachy do pieczenia linii z pergaminem i odstawić na bok.
Mąkę, gumę ksantanową, proszek do pieczenia, sól i cukier wymieszać w dużej misce.
Przenieś kilka łyżek tej suchej mieszanki składników do małej miseczki i dodaj zamrożone jagody. Wrzucić do herbu jagody i odstawić małą miskę.
Do dużej miski z suchymi składnikami, dodać pokrojone w kostkę masło.
Pokroić, aż masło będzie przypominało kawałki grochu pokryte mąką. Możesz użyć noża do ciast lub dwóch noży i udawać, że kroisz nimi stek w kółko.
Dodaj mleko do suchej mieszanki składników/masła i wymieszaj, aby połączyć. Ciasto się ułoży. Po zebraniu ciasta dodaj jagody do ciasta i delikatnie złóż je, aż będą równomiernie rozłożone. Obchodząc się z nim jak najmniej, aby masło nie topiło się w dłoniach, obróć ciasto na lekko posypaną mąką powierzchnię i poklep je w prostokąt o grubości około 1/2 cala.
Ciasto pokroić na 8 trójkątów.
Przenieś Trójkąty do blach do pieczenia wyłożonych pergaminem, kilka cali od siebie.
Posmaruj odrobiną mleka i posyp odrobiną cukru, jeśli chcesz.
Piec przez 15 do 20 minut, aż bułeczki będą nadęte i lekko brązowe na brzegach.
Na sztyfcie: 42 centy za bułkę
Jeśli kupiłeś: $1.75 za bułkę (mrożona)
Z książki bezglutenowe na butach Nicole Hunn. Przedruk w porozumieniu z Da Capo, członkiem grupy Perseus Books. Copyright © 2011