Bułeczki Z Dyni Cynamonowej
Bułeczki z dyni cynamonowej to Wegetariańskie chleb. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 395 kalorii, 6G białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na 66 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz cukier puder, soda oczyszczona, krem i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 128 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Dyni-Cynamonowe Bułeczki Streusel, Bułeczki cynamonowe z dyni pełnoziarnistej, oraz Śliczne Dyni Cynamonowe Bułeczki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść wodę w misce miksera stojącego i posyp drożdże.
Odstawić do bąbelków, 5 do 10 minut. Wymieszać z masłem, śmietaną, cukrem, jajkiem, dynią i wanilią. Ubić w 3 szklanki mąki, sól i sody oczyszczonej aż włączone.
Dodaj pozostałą 1/2 szklanki mąki i nadal mieszaj, aż powstanie gładkie, miękkie ciasto. Jeśli ciasto nie połączy się, dodaj kolejną 1/4 szklanki mąki. Ciasto powinno pozostać lepkie i mokre (nie chcesz dodać zbyt dużo mąki i wysuszyć ciasto), ale powinieneś być w stanie usunąć całe ciasto z miski do mieszania.
Wyrobić ciasto do uzyskania gładkości, używając haczyka do ciasta, około 2-3 minut.
Ciasto umieścić w szklanej misce nasmarowanej olejem. Pokrowiec z folią.
Odstawić w ciepłe miejsce, aż podwoi się rozmiar, około 1 godziny.
W małej misce wymieszaj cynamon i cukier do powlekania. W innej małej misce roztopić masło w kuchence mikrofalowej. Posmaruj 12-szklankową patelnię na muffinki.
Ciasto rozwałkować na długi cylinder, a następnie podzielić na 12 równych porcji. Podziel każdą z 12 porcji na 5 równych części i rzuć każdy kawałek w kulkę.
Na każdą bułkę posmaruj pięć kulek roztopionym masłem, a następnie zawiń je w cukier cynamonowy. Ułóż cztery kulki na dnie przygotowanego kubka muffinowego. Używając opuszka palca, zrób małą studnię w środku i naciśnij piątą piłkę. Powtórz z pozostałym ciastem i kubkami muffin.
Bułki luźno przykryć folią i odstawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu, aż opuchnięte i podwoiły rozmiar, około 40 minut.
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Pieczemy bułki na złoty kolor, około 20 minut.
Połóż bułki na stojaku z drutu.
Umieść kawałek papieru pergaminowego pod stojakiem z drutu. W małej misce wymieszaj składniki glazury i wymieszaj, aż będzie gładka.
Każdą bułkę skropić szkliwem.