Bułeczki z bakłażanem z ricottą, orzechami włoskimi i miętą

Bułeczki z bakłażanem z ricottą, orzechami włoskimi i miętą
Bułeczki z bakłażanem z ricottą, orzechami włoskimi i miętą to bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 278 kalorii. Na 1,04 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz datę, częściowo odtłuszczoną ricottę, połówki i kawałki orzecha włoskiego i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 53%. Podobne przepisy to Pieczony Bakłażan Z Ricottanem I Miętą, Pieczone bułeczki z bakłażanem i ricottą, oraz Bakłażan (bakłażan) i Roladki Ricotta.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Umieść regał chłodzący na blasze do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
3
Ułóż plasterki bakłażana na stojaku, obficie soląc każdy plasterek (około 1/4 łyżeczki na plasterek).
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
4
Umieść inną blachę do pieczenia na górze bakłażana i zważyć go z kilku puszek.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
5
Niech siedzą 30 minut. Odwróć plastry bakłażana, posypać większą ilością soli, ponownie zważyć i odstawić na kolejne 30 minut. (To wyciąga gorzkie soki.) W międzyczasie tosty z orzechami włoskimi.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
Orzechy WłoskieOrzechy Włoskie
TostyTosty
SólSól
6
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Rozłóż orzechy włoskie na małej blasze do pieczenia i pop do piekarnika, aż orzechy włoskie dać swój orzechowy aromat i pogłębić kolor, o 5 protokół. Gdy są na tyle chłodne, aby je dotknąć, posiekaj je drobno.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy WłoskieOrzechy Włoskie
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormickMieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
8
Wykonaj nadzienie z ricotty: przełóż ricottę przez sito do średniej miski. Nadaje serowi lekką, przewiewną konsystencję.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser RicottaSer Ricotta
SerSer
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
9
Dodać prażone orzechy włoskie, czosnek, miętę, daktyl, połowę soku z cytryny, szczyptę soli i wir oliwy z oliwek. Wymieszać, posmakować przyprawy, a następnie odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
PrzyprawyPrzyprawy
Orzechy WłoskieOrzechy Włoskie
CzosnekCzosnek
DaktyleDaktyle
MiętaMięta
SólSól
10
Dobrze opłucz plastry bakłażana i osusz je. Rozgrzej patelnię grillową na umiarkowanie wysokim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do GrillaPatelnia Do Grilla
11
Umyj plastry bakłażana z oliwą z oliwek z jednej strony; umieść naoliwioną stronę na gorącej patelni i umyj drugą stronę. Gotować, aż rumiane, o 2 protokół, następnie flip i gotować kolejne 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
BakłażanBakłażan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
12
Aby złożyć bułki, umieść kilka łyżek nadzienia na jednym końcu plasterka bakłażana.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
RolkaRolka
13
Toczyć i umieścić na szew płyty stronie w dół. Roladki bakłażana polać pozostałym sokiem z cytryny, wirem oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia i zarezerwowanymi liśćmi mięty, rozdartymi na naczyniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Extra VirginOliwa Z Oliwek Extra Virgin
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
MiętaMięta
BakłażanBakłażan
RolkaRolka
14
Podawać na gorąco lub w ciepłej temperaturze.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia11
Magazyn