Bułeczki z bakłażanem z ricottą, orzechami włoskimi i miętą
Bułeczki z bakłażanem z ricottą, orzechami włoskimi i miętą to bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 278 kalorii. Na 1,04 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz datę, częściowo odtłuszczoną ricottę, połówki i kawałki orzecha włoskiego i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 53%. Podobne przepisy to Pieczony Bakłażan Z Ricottanem I Miętą, Pieczone bułeczki z bakłażanem i ricottą, oraz Bakłażan (bakłażan) i Roladki Ricotta.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Umieść regał chłodzący na blasze do pieczenia.
Ułóż plasterki bakłażana na stojaku, obficie soląc każdy plasterek (około 1/4 łyżeczki na plasterek).
Umieść inną blachę do pieczenia na górze bakłażana i zważyć go z kilku puszek.
Niech siedzą 30 minut. Odwróć plastry bakłażana, posypać większą ilością soli, ponownie zważyć i odstawić na kolejne 30 minut. (To wyciąga gorzkie soki.) W międzyczasie tosty z orzechami włoskimi.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Rozłóż orzechy włoskie na małej blasze do pieczenia i pop do piekarnika, aż orzechy włoskie dać swój orzechowy aromat i pogłębić kolor, o 5 protokół. Gdy są na tyle chłodne, aby je dotknąć, posiekaj je drobno.
Wykonaj nadzienie z ricotty: przełóż ricottę przez sito do średniej miski. Nadaje serowi lekką, przewiewną konsystencję.
Dodać prażone orzechy włoskie, czosnek, miętę, daktyl, połowę soku z cytryny, szczyptę soli i wir oliwy z oliwek. Wymieszać, posmakować przyprawy, a następnie odstawić.
Dobrze opłucz plastry bakłażana i osusz je. Rozgrzej patelnię grillową na umiarkowanie wysokim ogniu.
Umyj plastry bakłażana z oliwą z oliwek z jednej strony; umieść naoliwioną stronę na gorącej patelni i umyj drugą stronę. Gotować, aż rumiane, o 2 protokół, następnie flip i gotować kolejne 2 protokół.
Aby złożyć bułki, umieść kilka łyżek nadzienia na jednym końcu plasterka bakłażana.
Toczyć i umieścić na szew płyty stronie w dół. Roladki bakłażana polać pozostałym sokiem z cytryny, wirem oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia i zarezerwowanymi liśćmi mięty, rozdartymi na naczyniu.
Podawać na gorąco lub w ciepłej temperaturze.