Bułeczki wieprzowe gotowane na parze z sosem Hoisin

Bułeczki wieprzowe gotowane na parze z sosem Hoisin
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur Hor d ' oeuvre, więc dać na parze bułki wieprzowe z sosem hoisin zanurzenie spróbować. Jedna porcja zawiera 499 kalorii, 18g białka, oraz 21 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.07 za porcję. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odebrać ciągniętą wieprzowinę, kanistry ciasta biszkoptowego, szalotki i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Hoisin-Sos Orzechowy, Pikantny Sos Do Zanurzania Hoisin, oraz Bułeczki Wieprzowe Gotowane Na Parze.

Instrukcje

1
Wyposażenie specjalne: 1 (2 1/2 lub 2 3/4 cala) krajalnica do ciastek; parowiec, kosz na parowiec lub parowiec bambusowy
Składniki, których będziesz potrzebować
4-1/2 łyżeczki Startego Parmezanu4-1/2 łyżeczki Startego Parmezanu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kosz ParowyKosz Parowy
2
Na bułki wieprzowe: Przynieś 2 szklanki wody na wolnym ogniu w garnku, który zmieści kosz na parowiec lub parowiec bambusowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kosz ParowyKosz Parowy
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
3
W średniej misce wymieszać razem wieprzowinę, imbir i szalotki. Odłogowanie
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Pracując z 1 pojemnikiem na ciasto (10 herbatników) na raz, rozwałkuj herbatniki wałkiem do ciasta, aż osiągną średnicę około 3 do 3 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
4-1/2 łyżeczki Startego Parmezanu4-1/2 łyżeczki Startego Parmezanu
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny
5
Umieść 1 czubatą łyżkę mieszanki wieprzowej na środku 5 herbatników. Przykryć każdą pozostałą rozwałką. Delikatnie docisnąć ciastka wokół nadzienia i na brzegach.
Składniki, których będziesz potrzebować
4-1/2 łyżeczki Startego Parmezanu4-1/2 łyżeczki Startego Parmezanu
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
6
Umieść (2 1/2 lub 2 3/4 cala) foremkę do ciastek na górze, tak aby była wyśrodkowana na bułce. Docisnąć nóż, aby utworzyć czystą, szczelną krawędź i usunąć nadmiar ciasta z zewnątrz obcinacza do ciastek. (Jeśli nie masz noża do ciastek, po prostu szczyp krawędzie bułek palcami.)
Składniki, których będziesz potrzebować
4-1/2 łyżeczki Startego Parmezanu4-1/2 łyżeczki Startego Parmezanu
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
7
Zapieczętowane bułki umieść na tacy i przykryj folią. Powtórz z pozostałymi składnikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
8
Wstaw bułki do kosza na parowiec. W zależności od wielkości parowca, być może będziesz musiał gotować bułki partiami
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kosz ParowyKosz Parowy
9
Umieść kosz na parowiec nad garnkiem gotującej się wody, przykryj i para, około 10 minut. Bułki będą dmuchane, a szczyty będą wyglądać nieco sucho i lśniąco.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kosz ParowyKosz Parowy
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
10
Ostudzić 1 do 2 minut.
11
Podczas gdy bułki są na parze, zrobić hoisin sos zanurzeniowy: w małej misce, wymieszać hoisin, sos sojowy, 2 łyżki wody i octu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do ZanurzaniaSos Do Zanurzania
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
4 Uncje Groszku śnieżnego, Przyciętego I Przekrojonego Na Pół4 Uncje Groszku śnieżnego, Przyciętego I Przekrojonego Na Pół
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
12
Podawać z bułeczkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia9
Magazyn