Bułeczki przyprawione migdałami i śmietaną
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur chleba, więc dać migdałów i śmietany przyprawione bułki spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 477 kalorii. Ten wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 100 centów za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pod ręką cukier granulowany, mąkę, jajka i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Przyprawione bułeczki za # Twelve, Spiced Fruited Hot Cross Buns, oraz Bułeczki Migdałowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małym rondlu rozgrzej mleko na umiarkowanym ogniu, około 2 minut. Wymieszać drożdże do rozpuszczenia. W misce stojącego miksera wyposażonego w hak do ciasta wymieszać 3 szklanki mąki z granulowanym cukrem. Mikserem ze średnią prędkością wlać ciepłe mleko.
Dodaj masło, kardamon, sól i 1 jajka.
Wymieszać do uzyskania gładkiego ciasta, około 8 minut.
Przykryć dużą blachę do pieczenia papierem do pieczenia i posypać mąką.
Ciasto rozwałkować na 8 kulek.
Umieść ciasto na przygotowanej blasze do pieczenia i owinąć arkusz folią. Odstawić w ciepłym miejscu, aż kulki podwoją rozmiar, około 2 godzin.
Piecz bułki przez około 10 minut, obracając patelnię w połowie, aż do uzyskania złotego koloru. Tymczasem w małej misce ubijamy Pozostałe jajko z 2 łyżkami wody. Natychmiast umyj gorące bułki myciem jajecznym, a następnie przenieś do stojaka do ostygnięcia, około 30 minut.
W misce, za pomocą miksera elektrycznego, ubić pastę migdałową z 3 1/2 łyżki wody, aż kremowy. W innej misce ubij śmietanę na sztywno.
Używając małego noża do parkowania, Wytnij głęboką okrągłą wtyczkę o średnicy 1 3/4 cala z górnej części każdej bułki, upewniając się, że nie przebijesz DNA; zarezerwuj zatyczki. Napełnij bułki pastą migdałową i top bitą śmietaną. Wymień wtyczki.
Posypać cukrem cukierniczym i podawać.