Bułeczki Precel
Bułki precel może być tylko chleb szukasz. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 394 kalorie, 11g białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Na 47 centów za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 53 minuty. Mieszanka wody, warzyw skracanie, cukier, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 39%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Precel Hot Dog Buns, Bułeczki Precel, oraz Bułeczki Precel.
Instrukcje
W małej misce posypać drożdże i 1 łyżeczkę cukru na 1/2 szklanki ciepłej wody. Woda nie powinna być większa niż 100 stopni F (40 stopni C).
Odstawić na 5 minut, aż drożdże zmiękną i zaczną tworzyć kremową pianę.
Dodaj mleko, skrócenie, jajka, olej, 3 szklanki mąki, 1/4 szklanki cukru i 1 1/2 łyżeczki soli. Zmiksować mikserem na średniej prędkości do uzyskania gładkiej konsystencji.
Wymieszać w pozostałych 3 szklanki mąki ręcznie, 1/2 szklanki na raz, dobrze mieszając po każdym dodaniu. Gdy ciasto się połączy, obróć je na mąkę i zagniataj, aż będzie gładkie i elastyczne, około 5 minut. Ciasto będzie lepkie.
Lekko posmaruj dużą miskę, następnie umieść ciasto w misce i obróć, aby pokryć olejem. Przykryć lekką szmatką i odstawić w ciepłe miejsce (80 do 95 stopni F (27 do 35 stopni C)), aż podwoi się objętość, około 1 godziny. Odkryć ciasto i uderzyć go w dół.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Ściągnij porcje ciasta wielkości baseballu i zwiń w "węże" o długości około 6 cali.
Zwiń każdy " wąż " w spiralę, aby nadać wierzchołkom teksturę. Odstawić każdą uformowaną bułkę na bok.
Wymieszać sodę oczyszczoną i 4 szklanki gorącej wody w misce. Soda oczyszczona nie musi się całkowicie rozpuścić. Zanurz każdą bułkę w roztworze sody oczyszczonej przed umieszczeniem na blasze do pieczenia.
Każdą bułkę posmarować roztopionym masłem i posypać solą morską.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż brązowy, 20 do 25 protokół. Schłodzić na stojaku z drutu lub brązowej papierowej torbie.