Bułeczki pinwheel z bekonem i serem
Bułki Pinwheel z bekonem i serem mogą być właśnie tym chlebem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 191 kalorii , 6 g białka i 10 g tłuszczu . Za 31 centów za porcję ten przepis pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 48 osób. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 55 minut . 8 osób uznało ten przepis za pyszny i sycący. Udaj się do sklepu i kup mąkę, jajka, cebulę i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Jest on sponsorowany przez Taste of Home. Z oceną Spoonacular wynoszącą 30% , to danie jest raczej kiepskie. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Involtini Di Pollo - Roladki z kurczaka faszerowane szynką i serem , Placek ziemniaczany z bekonem i serem oraz Kremowy makaron z bekonem i serem .
Instrukcje
W dużej misce rozpuść drożdże i 2 łyżeczki cukru w 1 szklance ciepłej wody; odstaw na 5 minut.
Dodaj mleko, masło, jajka, sól, 7 szklanek mąki, pozostałą wodę i cukier. Ubijaj, aż masa będzie gładka. Wmieszaj pozostałą mąkę w ilości wystarczającej do uzyskania miękkiego ciasta.
Przenieś na posypaną mąką powierzchnię i zagniataj, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne, około 6–8 minut.
Umieść w natłuszczonej misce, obracając raz, aby natłuścić wierzch. Przykryj i odstaw do wyrośnięcia w ciepłe miejsce, aż podwoi objętość, około 1 godziny.
W międzyczasie na patelni smaż boczek na średnim ogniu, aż będzie chrupiący.
Przełóż na ręczniki papierowe; odsącz, zachowując 1 łyżkę tłuszczu. Odłóż boczek na bok. Smaż cebulę w tłuszczu, aż zmięknie; odłóż na bok.
Uderz pięścią w ciasto. Wyłóż je na lekko posypaną mąką powierzchnię i podziel na cztery części.
Każdą porcję rozwałkuj na prostokąt o wymiarach 15 x 10 cali.
Posyp każdy kawałek jedną czwartą sera, około 1/3 szklanki boczku i około 2 łyżkami cebuli.
Zwiń ciasto w rulon, zaczynając od dłuższego boku, a następnie zlep szwy, aby je uszczelnić.
Pokrój każdy na 12 plasterków.
Ułożyć przekrojoną stroną do dołu na nieposmarowanych blachach do pieczenia w odstępach 5 cm. Przykryć i odstawić do wyrośnięcia, aż podwoi objętość, około 30 minut.
Piec w temperaturze 350° przez 25–30 minut lub do uzyskania złotego koloru.
Wyjąć z patelni i przełożyć na kratkę. Przechowywać w lodówce.