Bułeczki na gorąco (bez glutenu, nabiału i jajek)

Bułeczki na gorąco (bez glutenu, nabiału i jajek)
Bułeczki na gorąco (bez glutenu, nabiału i jajek) wymagają ok. 1 godzina i 30 minut od początku do końca. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 1 i kosztuje $9.78 za porcję. Jedna porcja zawiera 3973 kalorii, 65g białka, oraz 95 g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz wegański proszek zastępujący jajka, sól, ocet jabłkowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Recipezaar. Z łyżeczką wynik 85%, to danie jest świetne. Spróbuj Bułeczki Krzyżowe Bezmleczne, Bułeczki Easy Paleo Hot Cross-Bezmleczne, oraz Bezglutenowe bułeczki na gorąco dla podobnych receptur.

Składniki

2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemaranta trzcinowatamaranta trzcinowata2warzywo (np. szpinak)bezglutenowy proszek do pieczeniabezglutenowy proszek do pieczenia1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebesan (mąka z ciecierzycy)besan (mąka z ciecierzycy)1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka ryżowa brązowamąka ryżowa brązowa4Spód: okruszki z herbatników grahampółsłodka lub niesłodzona czekolada, posiekanapółsłodka lub niesłodzona czekolada, posiekana1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo4 funty brunatnych ziemniaków w całości (około 8)4 funty brunatnych ziemniaków w całości (około 8)4warzywo (np. szpinak)lody waniliowe i dodatkowe orzechy pekanlody waniliowe i dodatkowe orzechy pekan6warzywo (np. szpinak)proszek zastępujący jajka wegańskie (lub 3 jajka i zmniejszyć wodę o 3/4 szklanki)proszek zastępujący jajka wegańskie (lub 3 jajka i zmniejszyć wodę o 3/4 szklanki)1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweproszek soymilk (lub mączka migdałowa lub dari-free lub Pomiń dla soi free)proszek soymilk (lub mączka migdałowa lub dari-free lub Pomiń dla soi free)4warzywo (np. szpinak)mieszana przyprawa (opcjonalnie)mieszana przyprawa (opcjonalnie)791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweoliwa (jasna oliwa, rzepak lub mieszanka obu lub preferowana oliwa)oliwa (jasna oliwa, rzepak lub mieszanka obu lub preferowana oliwa)4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka ryżowamąka ryżowa2warzywo (np. szpinak)1/2 szklanki słodkiego wina marsala1/2 szklanki słodkiego wina marsala4Spód: okruszki z herbatników graham1 gotowa w sklepie mieszanka do wypieku ciasta czekoladowego, np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, upieczona zgodnie z instrukcją na opakowaniu1 gotowa w sklepie mieszanka do wypieku ciasta czekoladowego, np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, upieczona zgodnie z instrukcją na opakowaniu2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesułtanka, do 1 1/2 szklanki (lub mieszanina sułtanek i mieszanych suszonych owoców)sułtanka, do 1 1/2 szklanki (lub mieszanina sułtanek i mieszanych suszonych owoców)5911 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewoda (może się różnić, użyj mniej, aby rozpocząć, dodaj więcej w razie potrzeby)woda (może się różnić, użyj mniej, aby rozpocząć, dodaj więcej w razie potrzeby)4warzywo (np. szpinak)guma ksantanowa (lub guma guar)guma ksantanowa (lub guma guar)3warzywo (np. szpinak)suszone granulki drożdżowesuszone granulki drożdżowe
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje1
Ocena Zdrowia86
Magazyn