Bułeczki Migdałowo-Okruchowe
Bułeczki migdałowo-okruchowe to Wegetariańskie poranny posiłek. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 320 kalorii, 6G białka, oraz 18g tłuszczu każdy. Na 41 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać cukier, proszek do pieczenia, masło, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni szkockiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Super Crumb Malinowy Migdałowy Tort Crumb, Dżem Migdałowe Batoniki Okruchowe, oraz Ciasta Migdałowe Okruchy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°. W średniej misce wymieszaj 3 łyżki mąki, 2 łyżki cukru i drobno posiekane migdały.
Pokroić w 2 łyżki masła, używając blendera do ciast (lub przeciągając 2 noże stołowe przez składniki w przeciwnych kierunkach), aż będą kruche. Odstawić.
W dużej misce, wymieszać 2 szklanki mąki, 1/4 szklanki cukru, proszek do pieczenia i sól.
Pokrój w 1/2 szklanki masła, używając blendera do ciast (lub przeciągając 2 noże stołowe przez składniki w przeciwnych kierunkach), aż cząstki będą przypominały drobne okruchy. Wymieszać z posiekanymi migdałami. Wymieszać z jajkiem i wystarczy pół na pół, tak ciasto opuszcza stronę miski i tworzy kulkę.
Obrócić ciasto na lekko posypaną mąką powierzchnię; delikatnie zwinąć w mąkę, aby pokryć. Zagnieść lekko 10 razy. Poklepać lub zwijać w 9-calową rundę na nieprzetworzonym arkuszu cookie.
Posypać streuselem; lekko wcisnąć do ciasta.
Pokroić na 8 klinów, ale nie oddzielać.
Piec około 15 minut lub do złotego koloru. Natychmiast usuń z arkusza cookie; ostrożnie oddziel kliny.