Bułeczki kardamonowe babci Georgie
Bułeczki kardamonowe babci Georgie to Wegetariańskie przepis z 28 porcjami. Ten chleb ma 222 kalorie, 4G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Na 21 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz mielony kardamon, mąkę, jajka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Shrimp Georgie Porgie, Roladki Kardamonowe, oraz Szwedzkie Roladki Kardamonowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Masło pokroić na kawałki i umieścić w dużej misce do miksowania.
Masło zalać wrzącą wodą, wymieszać z cukrem, solą i kardamonem. Wymieszać mieszaninę, aż masło stopi się i cukier rozpuszcza się, i niech ostygnie do około 105 stopni F / 41 stopni C.
Drożdże, jajka i mąkę ubić w mieszaninie maślano-cukrowej, aby uzyskać cieknące ciasto, lekko naoliwić wierzch ciasta i przykryć ściereczką.
Odstawić w ciepłe miejsce, aż podwoi się rozmiar, około 1 1/2 godziny.
Lekko posmarować blachę do pieczenia i odstawić.
Dziurkować ciasto i ugniatać, aż będzie miękkie i sprężyste, około 12 minut. Uformuj ciasto w rolki wielkości piłki golfowej i umieść je w odległości około 2 cali od siebie na przygotowanej blasze do pieczenia.
Odstawić rolki do podwojenia, około 1 godziny.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Piec bułki w nagrzanym piekarniku, aż dno są rumiane, a szczyty są lekko złote, 12 do 15 protokół.