Bułeczki Jeżynowo-Cytrynowe
Jeżyna-bułeczki cytrynowe to Wegetariańskie poranny posiłek. Ten przepis służy 8 i kosztuje 56 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 5G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 299 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz złotą mąkę, sodę oczyszczoną, jajko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest typowy dla kuchni szkockiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Podwójnie Zanurzone Jeżyny Szkliwione Cytrynowe Bułeczki, Cytrynowe bułeczki z mlekiem kokosowym (z dżemem z Jeżynowej Chia), oraz Blue Velvet, BlackBerry Curd i Blackberry Lemon Cream Cheese Cupcakes dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 204°. linia cookie arkusz z gotowania pergaminu papieru.
W dużej misce wymieszać mąkę, 1/3 szklanki cukru, proszek do pieczenia, sól i soda oczyszczona. Masło zetrzeć na masę mąki, następnie pracować palcami, aż mieszanina wygląda jak Gruboziarnisty posiłek. W małej misce ubij śmietanę, jajko i skórkę cytrynową trzepaczką lub widelcem.
Do mąki dodać śmietanę i jeżyny. Mieszaj, aż ciasto się połączy (niektóre jagody mogą się lekko zmiażdżyć).
Na arkuszu ciastek, pokroić ciasto w 7-calowy Okrągły.
Pokroić na 8 klinów; oddzielić lekko.
Posypać równomiernie 1 łyżką cukru.
Piec 14 do 16 minut lub do jasnego złotego koloru. Schłodzić 5 do 10 minut.