Bułeczki cynamonowe z lukrem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na poranne posiłki, więc spróbuj bułek cynamonowych z lukrem. Ten przepis służy 12. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 279 kalorii, 6G białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Na 35 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, cukier cukierniczy, drożdże instant i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Najlepsze bułeczki cynamonowe z lukrem serowym, Pumpkin Cinnamon Rolls w / Klon lukier, oraz Bułeczki cynamonowe z lukrem klonowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
W ciężkim, małym rondlu na umiarkowanym ogniu podgrzej mleko, aż prawie się zagotuje.
Wyjmij patelnię z ognia i pozwól, aby mleko ostygło do lata (około 100 ° F).
W misce miksera stojącego ubijamy letnie mleko i drożdże. Odczekaj 30 sekund, a następnie ubijaj ponownie.
Dodać cukier i jajka i ubić do połączenia.
Dodaj mąkę i sól i użyj gumowej szpatułki, aby wymieszać. Zeskrobać miskę, aby upewnić się, że nie ma niewchłoniętej mąki przylegającej do boków lub na dnie miski. Rozłóż kawałki masła na powierzchni ciasta, a następnie umieść miskę na mikserze i przymocuj hak do ciasta.
Z mikserem na niskim poziomie, ugniatać ciasto, aż się połączy, o 2 protokół. Za pomocą gumowej szpatułki zeskrobać ciasto z haka oraz z dna i boków miski. Mikserem zagniatamy ciasto, aż będzie gładkie i elastyczne, około 1 minuty. Przykryj miskę folią i pozostaw ciasto w ciepłej temperaturze pokojowej przez 1 godzinę. (Ciasto nie podwoi się, ale może wyglądać na lekko puszyste.)
W średniej misce użyj gumowej szpatułki, aby ubić masło, aż będzie gładkie.
Dodaj brązowy cukier, cynamon i wanilię i ubijaj, aż będzie gładka i w pełni połączona. Upewnij się, że mieszanka jest łatwa do smarowania i ubić ją trochę dłużej, jeśli wydaje się zbyt jędrna.
Linia 13-przez 9-calowy metalowej patelni do pieczenia z pergaminem lub folią, pozwalając 1 do 2 cali powiesić na długich końcach patelni. Posmarować pergaminem lub folią.
Lekko mąkę powierzchnię roboczą i zeskrobać ciasto z miski. Lekko posmaruj ciasto, a następnie delikatnie naciśnij i pociągnij je do prostokąta o wymiarach 12 na 18 cali. Rozprowadź masło cynamonowe na całej powierzchni, a następnie użyj noża lub małej szpatułki, aby równomiernie rozprowadzić je na całej powierzchni ciasta.
Zaczynając od jednej z 18-calowych krawędzi, zwinąć ciasto, w stylu jellyroll. Po zrolowaniu Naciśnij i delikatnie ściśnij rolkę, aby uzyskać długość 18 cali. Użyj ostrego noża, aby przeciąć rolkę na 12 plastrów (1 1/2 cala). Jeden po drugim, przerabiać plastry w równomierny Okrągły kształt (zgniatają się podczas cięcia) i układać je, wyciąć z boku i około 1 cala od siebie ze wszystkich stron, w przygotowanej patelni, w 4 rzędach po 3 rolki. Przykryj patelnię folią z masłem i pozwól rolkom udowodnić w ciepłej temperaturze pokojowej, dopóki nie zostaną dmuchane i zaczną wypełniać przestrzenie między nimi, od 1 do 2 godzin w zależności od temperatury pokojowej (im cieplejsza Kuchnia, tym szybciej rolki udowodnią).
Gdy zobaczysz, że rolki dmuchają wyraźnie, Ustaw stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 204°.
Umieść patelnię w piekarniku, zmniejsz temperaturę do 191° i piecz bułki, aż będą dobrze wyrośnięte i złociste, około 25 minut.
Schłodzić bułki na patelni na stelażu przez 10 minut. Za pomocą papieru pergaminowego lub zwis folii, podnieś rolki z patelni i przenieś na powierzchnię roboczą. DO AHEAD: bułki cynamonowe można piec, schłodzić i przechowywać w szczelnym pojemniku, do 2 dni. Bułki cynamonowe rozgrzać w piekarniku o temperaturze 177° przez około 10 minut, a następnie lodować zgodnie z poniższym opisem. Bułki cynamonowe można również zamrozić: po ostygnięciu zwróć bułki cynamonowe, jeszcze na pergaminie lub folii, na patelnię, owinąć patelnię w podwójną warstwę folii i zamrozić do 2 tygodni. Rozmrozić bułki, a następnie ogrzać je w piekarniku350 przez około 10 minut, lód i podawać.
W małym rondlu na małym ogniu rozgrzać masło i 2 łyżki wody, mieszając od czasu do czasu, aż masło stopi się, a płyn delikatnie się gotuje.
Wyjmij patelnię z ognia, dodaj cukier cukierniczy i użyj małej gumowej szpatułki, aby wymieszać lukier, aż będzie gęsty i kremowy.
Używając małej łyżki, mżnij około łyżki lukru na środku każdej rolki i użyj tylnej części łyżki, aby rozłożyć lukier na wierzchołkach rolek.
Pozostawić lukier na około 10 minut, a następnie oddzielić i podawać roladki.