Bułeczki chałki o zapachu cytryny
Bułeczki chałki o zapachu cytryny mogą być tylko Żydowskie przepis, którego szukasz. Ten chleb ma 223 kalorie, 7G białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na 50 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz nasiona koperku, oliwę z oliwek, miód i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Chanuka będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Słodkie i słone Mini Chocolate Chip bułki chała, Chała Bruschetta z cytrynowym Ricottanem i miodem, oraz Ziemniaki O Zapachu Cytryny dla podobnych receptur.
Instrukcje
Drożdże rozpuścić w 1/2 szklanki ciepłej wody w dużej misce; wymieszać z miodem.
Dodać oliwę z oliwek i 2 jajka; dobrze wymieszać trzepaczką.
Dodać 2 szklanki mąki, soli i skórki cytryny do mieszaniny drożdży i mieszać, aż powstanie miękkie ciasto.
Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię. 8 minut); dodać wystarczającą ilość pozostałej mąki, 1 łyżkę na raz, aby ciasto nie przyklejało się do rąk.
Umieścić ciasto w dużej, lekko nasmarowanej misce, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 1 godzinę lub do podwojenia rozmiaru. (Delikatnie wcisnąć dwa palce do ciasta. Jeśli wcięcia pozostają, ciasto wzrosło wystarczająco.)
Rozwal ciasto. Uformuj ciasto na 8 równych kulek.
Umieścić na powierzchni mąki i przykryć lekko wilgotnym ręcznikiem lub folią.
Pozwól odpocząć 15 minut.
Spłaszczyć każdy kawałek do 1/2 cala grubości i umieścić na pergaminie wyłożonej blachy do pieczenia.
Pozostałe 1 jajko i 1 łyżeczkę wody wymieszać; wierzch ciasta umyć jajkiem i posypać pestkami koperku.
Piec w 350 przez 15 do 20 minut lub do złotego koloru. Schłodzić na stojaku z drutu.