Buñuelos de Rodilla (Meksykańskie placki świąteczne)

Przepis Buñuelos de Rodilla (Meksykańskie placki świąteczne) może zaspokoić swoje Meksykańskie pragnienie w okolicy 4 godziny. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 87 kalorii. Ten przepis służy 36. Na 26 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 80 powiedziało, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz olej roślinny, cukier, laskę cynamonu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Boże Narodzenie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Buñuelos (Placki Meksykańskie), Bunuelos colombianos: kolumbijskie placki serowe, oraz Placki z wodorostów morskich (Buñuelos de Algas) z Rochas, Urugwaj dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dla Buñuelos: w rondlu, przynieść wodę, cukier i Likier (jeśli jest używany) do duszenia na średnim ogniu, mieszając, aż cukier rozpuszcza.
Zdjąć z ognia i przykryć, aby utrzymać ciepło.
Mąkę, proszek do pieczenia i sól połączyć w dużej misce. Opuszkami palców wcierać smalec lub masło w mieszaninę mąki, aż mieszanina będzie krucha. Następnie stopniowo dodawać ciepłą wodę z cukrem, dodając tyle, aby uzyskać spójne ciasto.
Wyrobić ciasto na czystej, suchej powierzchni roboczej, aż będzie gładkie, 10 do 15 minut.
Przykryj ciasto i pozostaw w temperaturze pokojowej na 1 godzinę.
Tymczasem przykryj czystą, suchą powierzchnię roboczą kilkoma czystymi ręcznikami kuchennymi.
Podzielić ciasto na około 1-calowe kawałki i zwinąć każdy z nich w kulkę. Za pomocą wałka do ciasta (ciasto powinno być gładkie, ale nie lepkie—mąka nie jest konieczna), zwinąć każdą kulkę w okrąg o średnicy od 6 do 7 cali - każdy buñuelo powinien być wystarczająco cienki, aby był półprzezroczysty.
Ułóż kółka ciasta na powierzchni wyłożonej ręcznikiem i pozostaw 45 minut. Obróć okręgi i pozostaw do wyschnięcia na dodatkowe 45 minut. Ciasto poczuje się papierowe w dotyku po okresie suszenia.
Linia 2 blachy do pieczenia z 2 warstwami ręczników papierowych.
Rozgrzać olej w holenderskim piecu lub dużej patelni z wysokimi bokami na średnim ogniu, aż temperatura rejestruje 177°. (olej powinien być 1-do 1 1/2 cala głębokości). Smażyć buñuelos 1 do 2 na raz, aż z jednej strony złoty, 30 do 60 sekund. Obrócić szczypcami i smażyć, aż po przeciwnej stronie będzie złoty, 30 do 45 sekund.
Przełożyć na przygotowane tace i powtórzyć z pozostałym ciastem.
Połącz piloncillo, brązowy cukier lub cukier, wodę, cynamon i anyżki, aby zagotować na średnim ogniu w rondlu o średnim ciężkim dnie, mieszając, aż cukier się rozpuści. Zmniejszyć ogień do medium i gotować na wolnym ogniu, aż mieszanina jest syropy, 5 do 7 minut. Odcedzić syrop, wyrzucić substancje stałe i mżnąć nad buñuelos lub podawać obok.
Buñuelos podawać z ciepłym syropem.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje ulubione Meksykańskie. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Cuvaison Pinot Noir z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 29 dolarów za butelkę.
![Cuvaison Pinot Noir]()
Cuvaison Pinot Noir
Cuvaison ' s Carneros Pinot Noir pochodzi z ich 400-akrowej posiadłości w południowej części Doliny Napa. Ta chłodna Winnica klimatyczna pozwala rok po roku na niemal idealne warunki do produkcji światowej klasy Chardonnay, Pinot Noir, Syrah, Sauvignon Blanc i Merlot. Kontrolowanie wszystkich aspektów uprawy w obrębie własnej winnicy daje Cuvaison przewagę w produkcji owoców najwyższej jakości, a tym samym minimalizuje manipulację w winnicy. Winiarz Steven Rogstad podsumowuje to najlepiej: "Mój styl i filozofia opierają się na wyrażaniu wyjątkowego charakteru naszych winogron Sadyba i robi jak najmniej do nich. Kiedy ktoś ma tak wspaniały owoc do pracy, to powinien być jego nacisk."