Butterscotch-Amaretti Parfaits
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc wypróbuj toffi Butterscotch-Amaretti Parfaits. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 295 kalorii, 6G białka, oraz 9g tłuszczu. Na 75 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz sól, masło, bitą polewę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Cherry I Amaretti Parfaits, Jogurtowe parfaity z pokruszonymi truskawkami i amaretti, oraz Butterscotch Cinnamon Snickerdoodle Parfaits dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 5 składników w średnim rondlu. Doprowadzić do dusić na średnim ogniu, często mieszając, i gotować, aż gęsty i bąbelkowy (o 2 protokół).
Zdjąć z ognia; wymieszać z masłem i wanilią.
Wlać do miski; powierzchnię puddingu przykryć folią i schłodzić.
Usuń plastikową folię i złóż w 1 szklance ubitej polewy.
Podziel ladyfingers na pół wzdłuż. Ułóż każdy z 8 szklanek parfait z 4 połówkami ladyfinger, ustawiając połówki w pozycji pionowej. Łyżka 2 łyżki budyniu do środka każdej szklanki, a na wierzchu każdej porcji z 2 łyżeczkami okruchów ciastek. Łyżka 1/4 szklanki budyniu na wierzchu okruchów. Top każdy parfait z 1 łyżka ubita polewa, i posypać każdą porcję z 1 łyżeczka okruchy.