Butternut Dauphinoise
Butternut Dauphinoise może być tylko bezglutenowe i pierwotne przepis, którego szukałeś. Na 76 centów za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 291 kalorii, 5G białka, oraz 24g tłuszczu każdy. Mieszanka podwójnej śmietany, mleko, ząbek czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 30 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. To działa dobrze jako bardzo niedrogie przystawki. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 47%, to danie jest całkiem dobre. Swede dauphinoise, Koper Włoski, oraz Ziemniaki Dauphinoise są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W rondlu umieść śmietanę, mleko, laskę, gałkę tymianku, czosnek i łyżeczkę świeżo startej gałki muszkatołowej i zagotuj. Zdjąć patelnię z ognia i pozostawić do zaparzenia na 10 minut.
Piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Posmaruj duże naczynie do pieczenia masłem, a następnie ułóż piżmową, dodając przyprawę i kilka liści tymianku.
Wlać wlany krem, pozostawiając zatokę i tymianek na wierzchu.
Przykryć naczynie folią i piec 30 min. Odkryj, wciśnij squash jak najdalej pod poziom płynu, a następnie rozsypaj serem.
Piec, odsłonięty, przez 30 minut więcej, aż butternut jest miękkie i całe danie jest bulgotanie i złoty.
Odstawić na około 10 minut przed podaniem.