Butterflied Jerk Chicken
Butterflied Jerk Chicken może być tylko bezglutenowe i bezmleczne przepis, którego szukałeś. Jedna porcja zawiera 620 kalorii, 35g białka, oraz 32G tłuszczu. Ten przepis służy 4. Za $3.13 za porcję, ten przepis okładki 27% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 30 minut. Dobrze sprawdza się jako danie główne. 2 osoby cieszyły się, że wypróbowały ten przepis. Jest to dość drogie przepis dla fanów środkowoamerykańskiego jedzenia. Ten przepis z Foodnetwork wymaga przyprawy jamaican jerk, pieczenia kurczaka, mielonych goździków i mielonego cynamonu. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia solidny wynik spoonacular 49%. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Kurczak Maślany, Kurczak Pieczony, Maślany, oraz Butterflied Asian Chicken.
Instrukcje
Aby motylkowy kurczak, zacznij od usunięcia szyi, podrobów i odetnij nadmiar tłuszczu. Następnie weź parę nożyc kuchennych i przetnij wzdłuż obu stron kręgosłupa, aby usunąć. Odwróć kurczaka skórą do góry i dociśnij między piersiami, aby złamać kość kilową (pozwoli to kurczakowi położyć się bardzo płasko na grillu).
W małej misce połącz przyprawy jerk, goździki i cynamon.
Posyp obficie ze wszystkich stron kurczaka; odstawić. Kurczak można przygotować do tego momentu dzień wcześniej.
Do glazury: w małym garnku na średnim ogniu połącz wszystkie składniki glazury. Doprowadzić do wrzenia i gotować, aż glazura zgęstnieje, około 15 do 20 minut.
Ustaw grill do pośredniego grillowania na średnim ogniu lub podgrzej 10-calową żeliwną patelnię grillową na średnim ogniu. Ruszt olejowy, gdy jest gotowy do rozpoczęcia gotowania.
Umieść kurczaka na patelni skórą do dołu i gotuj, aż skórka będzie chrupiąca i będzie miała ładne ślady grilla.
Posmaruj stronę miąższu glazurą, a następnie odwróć kurczaka i posmaruj stronę skóry.
Przenieś patelnię grillową do piekarnika i piecz, aż kurczak będzie ugotowany na złoty kolor, a wewnętrzna temperatura uda zarejestruje 180 stopni F na termometrze z natychmiastowym odczytem, około 30 minut.
Przełóż na deskę do krojenia; odstaw na 5 minut przed cięciem.
Polecane wino: Riesling, Gewurztraminer, Pinot Gris
Riesling, Gewurztraminer i Pinot Gris to świetny wybór dla Jerk Chicken. Będziesz chciał wybrać wina z odrobiną słodyczy, gdy masz do czynienia z pikantnymi daniami karaibskimi. Podawaj te wina schłodzone, aby były jeszcze bardziej orzeźwiające. Schloss Johannisberg Gelblack Riesling z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 35 dolarów za butelkę.
![Schloss Johannisberg Gelblack Riesling]()
Schloss Johannisberg Gelblack Riesling
Genialny cytrynowy żółty. Nos jest młody z białymi kwiatami, zmieloną skórką cytryny i gruszkami. Podniebienie jest jędrne i świeże, dobrze zbalansowane z chrupiącą kwasowością. Złożony, wyjątkowo zrównoważony i wyrafinowany.Dobrze komponuje się z sałatkami i pieczonym kurczakiem.