Butterbeer III
Butterbeer III to bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 462 kalorie, 1G białka, oraz 28g tłuszczu. Na 63 grosze za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz brązowy cukier, wodę, ocet jabłkowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 139 smakoszy i kucharzy. Najlepiej sprawdza się jako przystawka i odbywa się w ok. 25 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 11%, to danie nie jest tak ogromne. Podobne przepisy to Butterbeer, Butterbeer, oraz Butterbeer.
Instrukcje
Wymieszać brązowy cukier i wodę razem w małym rondlu na średnim ogniu; doprowadzić do delikatnego wrzenia i gotować, aż mieszanina odczytuje 240 stopni F (115 stopni C) na termometrze cukierków. Gdy niewielka ilość syropu jest upuszczana do szklanki zimnej wody, powinna ona utworzyć miękką kulkę.
Dodać masło, sól, ocet jabłkowy i 1/4 szklanki ciężkiej śmietany i wymieszać.
Wyjąć z ognia i odstawić do całkowitego ostygnięcia; wymieszać ekstrakt rumu z schłodzoną mieszaniną.
Połącz 2 łyżki syropu z brązowym cukrem śmietany z pozostałą 1/2 szklanki ciężkiej śmietany w misce nie plastikowej; ubić mikserem elektrycznym, aż bita i śmietana utrzymuje miękkie szczyty, 2 do 3 minut.
Do wysokiej szklanki wlać około 1/4 szklanki pozostałej brązowej mieszanki cukrowno-śmietankowej; do mieszanki śmietankowej wymieszać około 1/4 butelki sody śmietankowej. Wierzch z pozostałą częścią sody śmietankowej w butelce. Na wierzch ok. 1/4 bitej śmietany. Powtórz z 3 szklankami więcej służyć.