Burritos z kurczaka z salsą ananasową

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj Burritos z kurczaka z ananasem Salsan. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 87g białka, 73g tłuszczu, oraz w sumie 1207 kalorii. Na $3.75 za porcję, ten przepis Pokrowce 40% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Foodnetwork ma 5 fanów. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 30 minut. Mieszanka kawałków ananasa, chili w proszku, tortille z mąki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać mąkę tortille można śledzić to danie główne z Chipsy Z Cukrem Cynamonowym jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 69%. Podobne przepisy to Burrito z kurczakiem i czarną fasolą z salsą ananasową z awokado, Łatwe Salsa Burritos Z Kurczaka, oraz Burritos z kurczaka z serem i salsą z Czarnej Fasoli.
Instrukcje
Do dużego garnka włożyć kurczaka, 1 całą cebulę i dużą szczyptę soli i zalać zimną wodą. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć na wolnym ogniu i gotować, aż kurczak jest gotowane przez, o 1 godzinę.
Podczas gotowania kurczaka, zrobić salsę, mieszając razem pokrojoną w kostkę czerwoną cebulę, kawałki ananasa, jalapeno, kolendra, chili w proszku, sok z limonki, i doprawić solą i pieprzem. Przykryć i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do służyć.
Wyjąć kurczaka i pozostawić do ostygnięcia. Odcedzić płyn do gotowania i rezerwy go i cebulę na okrągły 2 przepis, zupa tortilla. Gdy kurczak jest wystarczająco chłodny, aby obsłużyć, usuń mięso, odrzucając kości i skórę. Zapisz 1 szklankę mięsa do zupy tortilla.
Owiń tortillę wilgotnym ręcznikiem i kuchenką mikrofalową przez 45 sekund lub aż będzie ciepła i giętka.
Podgrzać fasolę w małym garnku na małym ogniu.
Ułóż jedną tortillę na płaskiej powierzchni.
Umieść 1/4 kurczaka na środku burrito. Wierzch z 1/4 szklanki sera,1/4 fasoli i 2 łyżki salsy. Złóż dno tortilli nad nadzieniem, a następnie złóż boki i zwiń od dołu. Powtórz z pozostałymi składnikami i udekoruj pozostałą salsą.