Burritos z czarnej fasoli i ryżem

Burritos z czarnej fasoli i ryżem
Burritos z czarnej fasoli i ryżem może być tylko Meksykańska przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje 69 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 254 kalorie, 8G białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. 6 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka ryżu, kolendry, mielonego kminku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Burritos z ryżem i czarną fasolą, Chrupiące Burritos z czarnej fasoli i ryżem, oraz Burritos z czerwonego ryżu i limonki Chili z czarną fasolą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Doprowadzić ryż i wodę do wrzenia w rondlu na dużym ogniu. Zmniejsz ogień do średnio-niskiego, przykryj i gotuj na wolnym ogniu, aż ryż będzie miękki, a płyn zostanie wchłonięty, 20 do 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Rozpuścić 1 łyżkę masła na dużej patelni na średnim ogniu. Ugotować i wymieszać cebulę i czosnek na gorącym maśle, aż cebula będzie przezroczysta, 5 do 6 protokół. Roztopić 1 więcej łyżka masła z cebulą i czosnkiem; wymieszać chili w proszku, papryka, kminek, czarny pieprz, pieprz cayenne, goździki, i gałka muszkatołowa do mieszaniny. Gotować, często mieszając, przez 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków
Do Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona CebulaDo Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona Cebula
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Oliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do SkropieniaOliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do Skropienia
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
¼ łyżeczki Oregano¼ łyżeczki Oregano
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Wymieszać czarną fasolę i sos pomidorowy do zawartości patelni; doprowadzić do duszenia, zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować, aż smaki mieszają, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)
(Handlowiec Joe'a )(Handlowiec Joe'a )
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
Zdjąć z ognia, wymieszać kolendrę do sosu, i niech kolendra więdną, o 5 Więcej minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
5
Napełnij każdą tortillę 1/2 szklanki gotowanego ryżu i 1/3 szklanki mieszanki fasoli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż GotowanyRyż Gotowany
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa

Polecane wino: Riesling, Sparkling Rose, Pinot Noir

Riesling, Sparkling rosé i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje dla Meksykanów. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Maximin Grunhaus Herrenberg Riesling Spatlese z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 40 dolarów za butelkę.
Maximin Grunhaus Herrenberg Riesling Spatlese
Maximin Grunhaus Herrenberg Riesling Spatlese
Herrenberg Spatlese jest zawsze najbardziej błyskotliwe wino w Grunhaus jak Winnice czerwone gleby łupków uczynić bardziej bujny, nieco niższy kwas riesling że jego większy brat Abstberg. Spatlese sweet z wybuchowymi aromatami i smakami czerwonych pysznych jabłek, żółtych brzoskwiń, truskawek/rabarbaru i słonych minerałów. Pełne do Rieslinga, podawać z szynką z Virginii, pikantną jagnięciną curry lub po prostu tradycyjnym sznyclem Jaeger.
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia7
Magazyn