Burrito z wieprzowiną z czarnej fasoli
Burritos z wieprzowiną z czarną fasolą to meksykański przepis na 6 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 42 g białka , 23 g tłuszczu i łącznie 806 kalorii . Za 2,56 USD za porcję ten przepis pokrywa 32% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Świetnie sprawdza się jako niedrogie danie główne. Jeśli masz pod ręką pomidory śliwkowe, sok z limonki, tortille z mąki i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał solidny wynik łyżką wynoszący 76% . Spróbuj burrito z kurczakiem i czarną fasolą , burrito z wołowiną i fasolą w garnku oraz burrito z carne asada , aby poznać podobne przepisy.
Instrukcje
W dużej zamykanej plastikowej torbie połącz koncentrat limonki, olej, 1 łyżeczkę soli i 1/2 łyżeczki pieprzu; dodaj wieprzowinę. Zamknij torebkę i obróć do płaszcza; przechowywać w lodówce przez co najmniej 20 minut.
Aby przygotować salsę, w małej misce połącz pomidory, zieloną paprykę, cebulę, 1/4 szklanki kolendry, jalapeno, sok z limonki, czosnek w proszku oraz pozostałą sól i pieprz. Odłożyć na bok.
W międzyczasie ugotuj ryż zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Wymieszaj pozostałą kolendrę; trzymaj się ciepło.
Odcedzić i wyrzucić marynatę. Na dużej patelni z powłoką nieprzywierającą smaż wieprzowinę przez 5-6 minut lub do momentu, aż przestanie być różowa; odpływ.
Posyp 1/3 szklanki sera poza środkiem każdej tortilli.
Każdą warstwę ułóż około 1/2 szklanki wieprzowiny i 1/4 szklanki salsy; na wierzch połóż 1/2 szklanki mieszanki ryżowej i 1/4 szklanki czarnej fasoli. Złóż boki i końce nad nadzieniem.
Podawać z pozostałą salsą.