Burrito z mostkiem i fasolą
Zapomnij o jedzeniu na mieście lub zamawianiu na wynos za każdym razem, gdy masz ochotę na meksykańskie jedzenie. Spróbuj zrobić burritos z mostkiem i fasolą w domu. Za 2,04 dolara za porcję otrzymasz danie główne dla 10 osób. Jedna porcja zawiera 495 kalorii, 32 g białka i 20 g tłuszczu. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Ten przepis z Taste of Home wymaga pasków bekonu, mostka wołowego, sera Monterey Jack i soli. Dzięki temu przepisowi Chanuka będzie jeszcze bardziej wyjątkowa. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godzin i 50 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał solidny wynik łyżką wynoszący 50%. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili również mostek, chili z piwem i fasolą, burritos z kurczakiem i fasolą oraz burritos z wołowiną i fasolą.
Instrukcje
Umieść mostek w 5-qt. powolna kuchenka; posyp cebulą i boczkiem.
Połącz sos pomidorowy, pieprz i sól; polej mięso. Przykryj i gotuj na małym ogniu przez 4,5–5 godzin lub do momentu, aż mięso będzie miękkie.
W misce przeznaczonej do kuchenki mikrofalowej połącz smażoną fasolę, salsę i chilli. Przykryj i mikrofaluj na wysokim poziomie przez 2-3 minuty lub do momentu, aż się rozgrzeje.
Wyjmij mięso z wolnowaru; rozdrobnić dwoma widelcami.
Na każdej tortilli ułóż mieszankę fasoli, mięsa i sera poza środkiem. Złożyć boki i końce nad nadzieniem i zwinąć.
Podawać od razu lub zawinąć pojedynczo w ręczniki papierowe i folię.
Przenieść do zamykanej plastikowej torby. Można zamrażać do 2 miesięcy.
Aby użyć mrożonych burrito: Rozwiń folię.
Umieść burrito owinięte w papierowy ręcznik na talerzu nadającym się do kuchenki mikrofalowej. Kuchenkę mikrofalową na wysokim poziomie przez 3-4 minuty lub do momentu, aż się rozgrzeje.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Burrito można łączyć z Pinot Noir, Riesling i Sparkling Rosé. Do dań meksykańskich dobrze pasują kwaśne wina białe, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości tanin, takie jak pinot noir. Musujące róże to także bezpieczne połączenie. Kremowa sherry NV Solera z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
![Kremowe sherry NV Solera]()
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry Solera ma olśniewający bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, aromaty słodko solonych orzechów i brązowych przypraw niosą ze sobą złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym finiszem.