Burrito Grande
Burrito Grande może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 596 kalorii, 27g białka, oraz 29g tłuszczu każdy. Na $1.7 za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pikantne fasolki chili, mielony kminek, śmietanę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać mąkę tortille można śledzić to danie główne z Chipsy Z Cukrem Cynamonowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Burrito de Pollo (burrito z kurczaka), Burritos El Grande, oraz Jajka Oso Grande.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 191°. Spray 15x10x1-calowy patelni z natryskiem do gotowania.
W 10-calowej patelni, gotować kiełbasę na średnim ogniu, aż dobrze rumiane.
Dodać fasolkę chili i kminek; dobrze wymieszać.
Miejsce tortille, nakładające się, w dół po jednej stronie patelni. Mieszanka kiełbasy łyżka dół centrum tortille; posypać 1 1/2 szklanki sera.
Tortille Roll na mieszance kiełbasy, aby utworzyć 1 duże burrito, szew stronie w dół. Łyżka sosu taco na burrito; posypać pozostałym 1 szklanką sera.
Piec 15 do 20 minut lub do gorąca. Aby służyć, pokroić burrito w plasterki.
Podawać z kwaśną śmietaną.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jedno wino, którego możesz spróbować to Francis Ford Coppolan Oregon Pinot Noir. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 21 dolarów.
![Francis Ford Coppola Oregon Pinot Noir]()
Francis Ford Coppola Oregon Pinot Noir
Uprawiana w apelacji, która doświadcza chłodnych lat i łagodnych zim, ta Pinot Noir oferuje ekscytujący kontrast z kalifornijską butelką Coppoli, wyrażając delikatniejszą strukturę tanin i wyższą kwasowość, która czyni ją elegancką i proporcjonalną. To wino odzwierciedla istotę apelacji i smaki, które czynią Oregon Pinot Noir tak pożądanym.Lekkie i stylowe podniebienie prezentuje świeżo zebranąjakość, żywą kwasowość i dobrze zbalansowaną dębową słodycz.Ten rocznik jest owocem z satynową elastyczną teksturą i dojrzałymi taninami. Dzięki starannemu doborowi beczek notatki z grillowanych migdałów i pieczywa tostowego są pięknie wkomponowane w matrycę smakową.