Burrito Bowl

Burrito Bowl
Burrito Bowl jest bezglutenowy danie główne. Przepis ten służy 4. Jedna porcja zawiera 912 kalorii, 49g białka, oraz 48g tłuszczu. Na 2,86 zł za porcję, ten przepis okładki 45% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz pomarańczę, olej roślinny, jalapeno i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać gotowany biały ryż, możesz śledzić to danie główne z Zdrowy Pudding Czekoladowy Surowy jako deser. 64 osoby były pod wrażeniem tej receptury. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 7 godzin i 40 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 97%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Burrito Bowl, Zrób Własną Miskę Burrito, oraz Quinoa Burrito Bowl podobnych receptur.

Instrukcje

1
W średniej misce wrzucić ryż z kolendrą i skórką pomarańczową. Podziel ryż równomiernie na 4 pojedyncze miski do serwowania. Wierzch z czarną fasolą i połową pico de gallo.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pico De GalloPico De Gallo
2 Szklanki Kurczaka (ok. 6 Mrożonych Polędwiczek)2 Szklanki Kurczaka (ok. 6 Mrożonych Polędwiczek)
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Dodaj ciepłe carnitas i top z resztą pico de gallo.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pico De GalloPico De Gallo
CarnitasCarnitas
3
Posypać serem i łyżką śmietany na wierzchu. Zakończ posiekaną zieloną cebulką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
4
W małej misce wymieszać 1 łyżeczkę soli ze szczyptą cukru. W średniej misce delikatnie wrzucić pomidory z mieszaniną soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Dodać cebulę i jalapeno i połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Limonki, Wyciśnięte, Plus Cząstki Do DekoracjiLimonki, Wyciśnięte, Plus Cząstki Do Dekoracji
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
6
Umieść awokado na wierzchu mieszanki pomidorowej i wyciśnij z sokiem z limonki, aby pokryć awokado.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
1/2 Szklanki Meksykańskiej śmietany (można Zastąpić Creme Fraiche)1/2 Szklanki Meksykańskiej śmietany (można Zastąpić Creme Fraiche)
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
7
Posypać kolendrą i wymieszać do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
8
Serwuj.
9
Opłucz i osusz łopatkę wieprzową. Sól i pieprz obficie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
łopatka Wieprzowałopatka Wieprzowa
10
Oregano i kminek wymieszać z oliwą z oliwek i natrzeć wieprzowiną.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Słodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo PosiekanaSłodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo Posiekana
Olej Roślinny, 1 łyżeczka Na OpakowanieOlej Roślinny, 1 łyżeczka Na Opakowanie
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
11
Włożyć wieprzowinę do wolnowaru i ułożyć cebulę, czosnek i jalapeno. Wyciśnij sok z pomarańczy i dodaj dwie połówki. Przykryj i gotuj na niskim poziomie przez 8 do 10 godzin lub na wysokim 4 godziny. Gdy mięso będzie miękkie, wyjąć z wolnej kuchenki i lekko ostudzić przed odciągnięciem widelcem. Na dużej patelni saute rozgrzej olej roślinny na dużym ogniu. Nacisnąć carnitas na oleju i smażyć aż chrupiące z jednej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
CarnitasCarnitas
Limonki, Wyciśnięte, Plus Cząstki Do DekoracjiLimonki, Wyciśnięte, Plus Cząstki Do Dekoracji
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Olej Roślinny, 1 łyżeczka Na OpakowanieOlej Roślinny, 1 łyżeczka Na Opakowanie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Masło Niesolone Do Natłuszczenia WkładkiMasło Niesolone Do Natłuszczenia Wkładki
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
12
Serwuj.

Składniki

1awokado, połówki, pestki, obrane i pokrojone w drobną kostkęawokado, połówki, pestki, obrane i pokrojone w drobną kostkę907opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgełopatka wieprzowa bez kości (lub 2 1/2 funtów z kością)łopatka wieprzowa bez kości (lub 2 1/2 funtów z kością)4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwegotowana czarna fasolagotowana czarna fasola7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweryż biały gotowanyryż biały gotowany22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuposiekana świeża kolendraposiekana świeża kolendra32 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuposiekana świeża kolendraposiekana świeża kolendra4goździkiczosnek mielonyczosnek mielony2zielona cebula, posiekanazielona cebula, posiekana1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreokminek mielonykminek mielony1jalapeno, posiekane i żeberka usunięte, posiekanejalapeno, posiekane i żeberka usunięte, posiekane1Jalapeno, żeberka i nasiona usunięte, drobno posiekaneJalapeno, żeberka i nasiona usunięte, drobno posiekane1limonka, soczystalimonka, soczysta11 łyżka suszonego oregano1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1cebula grubo posiekanacebula grubo posiekana1pomarańczowy, przecięty na półpomarańczowy, przecięty na pół11 łyżka suszonego oreganoskórka pomarańczowaskórka pomarańczowa2Batoniki toffi Heathsuszone oreganosuszone oregano4krewetki i żyłkiSólSól4krewetki i żyłkiSól i świeżo zmielony czarny pieprzSól i świeżo zmielony czarny pieprz2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwerozdrobniony Cheddarrozdrobniony Cheddar1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe3 opakowania (po 8 uncji każde) serka śmietankowego o obniżonej zawartości tłuszczu, pokrojonego w kostkę3 opakowania (po 8 uncji każde) serka śmietankowego o obniżonej zawartości tłuszczu, pokrojonego w kostkę1szczyptaSzczypta cukruSzczypta cukru11 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejsłodka cebula, drobno posiekanasłodka cebula, drobno posiekana21 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejpomidory, nasiona usunięte i posiekanepomidory, nasiona usunięte i posiekane32 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzu1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Meksykańska w menu? Spróbuj sparować z Pinot Noir, Riesling i musującym różowym. Kwaśne białe wina, takie jak Riesling lub czerwone o niskiej zawartości garbników, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z potrawami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne parowanie. Winnica Eden RIFT Valliant Pinot Noir z oceną 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 25 dolarów za butelkę.
Eden Rift Valliant Vineyard Pinot Noir
Eden Rift Valliant Vineyard Pinot Noir
TrudnośćEkspert
Gotowe W7 hrs, 40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia74
Magazyn