Burrata ze śliwkami
Need a bezglutenowe i wegetariańskie przystawki? Burrata ze śliwkami może być super przepis do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 14g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 243 kalorie. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.18 za porcję. 35 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest dostarczany przez SippitySup. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz ocet balsamiczny, soczewicę, cebulę w proszku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 36%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Śliwki z Burratanem i chrupiącą pieczoną soczewicą, Brokuły I Burrata, oraz Sałatka Burrata.
Instrukcje
Zrób chrupiącą soczewicę: Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Umieść gotowaną soczewicę w średniej misce i wrzuć je z olejem, czosnkiem w proszku, cebulą w proszku i szczyptą soli.
Rozłóż je w jak najbliżej pojedynczej warstwy, jak to możliwe na pergaminie wyłożonej blachy do pieczenia.
Umieść je w rozgrzanym piekarniku i pozwól im piec 25 do 30 minut, wstrząsając i mieszając je co 8 lub 10 minut, aby zapewnić równomierne gotowanie.
Niech się całkiem rumiane i chrupiące, ale nie spalone. Wykorzystaj swoją ocenę całkowitego czasu gotowania.
Wyjmij z piekarnika i przesuń pergamin z arkusza i na blat do ostygnięcia. Spróbuj utrzymać soczewicę na miejscu podczas tego transferu. Po wystygnięciu można je przechowywać w temperaturze pokojowej do 3 dni. Ten przepis sprawia, że więcej niż potrzeba na śliwki i burrata.Złóż talerz: na średniej wielkości talerzu do serwowania otwórz jedną kulkę burraty, odsłaniając kremowe wnętrze. Pozostaw drugą piłkę nienaruszoną, aby pozostała jak najświeższa podczas prezentacji. Goście mogą włamać się do niego w razie potrzeby później.
Rozłóż plasterki śliwki równomiernie wokół talerza, pozwalając niektórym plasterkom usiąść bezpośrednio na burracie.
Posypać około ¼ szklanki chrupiącej prażonej soczewicy na wierzchu.
Podawać z balsamicznym na boku, ponieważ tylko najmniejsza mżawka jest potrzebna do wzmocnienia słodkich i kremowych smaków połączenia owoców i sera.Jak to: jak Ładowanie...