Burnt Orange Bread Pudding

Burnt Orange Bread Pudding
Burnt Orange Bread Pudding może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 12g białka, 46 g tłuszczu, oraz w sumie 969 kalorii. Na 2,37 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 18 mówi, że trafił w sedno. Mieszanka ekstraktu z wanilii, cukier granulowany, bułki hamburgerowe brioche i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 40 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 40%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Burnt Orange Bread Pudding, Burnt Caramel Budyń, oraz Burnt Caramel Budyń dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. masło 9-przez-5-calowy szklany bochenek lub 8-calowy kwadratowy szklany patelnia do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szklana Patelnia Do PieczeniaSzklana Patelnia Do Pieczenia
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
PiekarnikPiekarnik
2
Ułóż brioche na stojaku z drutu do wyschnięcia. Rozbij jajka w misce do miksowania i ubijaj do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
BriocheBrioche
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miska Do MieszaniaMiska Do Mieszania
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Dodać cukier i ubić na gładką masę. (
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Trzepaczka bardzo dobrze lub dostaniesz jajecznicę po umieszczeniu w piekarniku.)
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
PiekarnikPiekarnik
5
Dodać mleko, wanilię i sól i ubijać do całkowitego wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
MlekoMleko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
6
Krem przelać przez sito o drobnych oczkach do innej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
7
Ubić skórkę z cytrusów.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
8
Miejsce brioche w przygotowanej patelni, cięcia do dopasowania w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
BriocheBrioche
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Polać równomiernie kremem chleb, napełniając naczynie do góry. Możesz nie być w stanie dodać całego kremu w tym momencie.
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
ChlebChleb
10
Pozostawić mieszaninę na 15 minut, aby chleb mógł wchłonąć krem.
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
ChlebChleb
11
Tuż przed pieczeniem, uzupełnij naczynie większą ilością pozostałego kremu, jeśli poprzedni dodatek został całkowicie wchłonięty. Przykryć naczynie folią i piec, aż tylko ustawi (nie ma koloru jest konieczne), około 1 godziny 15 minut na patelni bochenek i 35 do 45 minut na 8-calowej patelni kwadratowej. Aby sprawdzić doneness, odkryć naczynie, wsunąć nóż do środka i odepchnąć chleb na bok. Jeśli krem jest nadal bardzo płynny, przykryj naczynie i przywróć budyń do piekarnika na kolejne 10 minut. Jeśli zostanie tylko trochę płynu, budyń jest gotowy do wyjścia z piekarnika. Krem będzie nadal gotować po wyjęciu z piekarnika i ustawi się, gdy ostygnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
ChlebChleb
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
NóżNóż
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
12
Pozostawić do ostygnięcia na około 10 minut przed podaniem. Możesz podawać budyń chlebowy, krojąc go i usuwając każdy kawałek za pomocą przesuniętej szpatułki lub zbierając go łyżką do serwowania. Podziel budyń chlebowy między talerze.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChlebChleb
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
13
Dodaj gałkę lodów. Top z palonymi pomarańczami i skropić sosem karmelowym. Wierzch z bitą śmietaną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos KarmelowySos Karmelowy
Bita śmietanaBita śmietana
LodyLody
PomarańczowyPomarańczowy
14
Rozgrzej grill do średniego poziomu. Pomarańczowe kliny posmarować cukrem. Grilluj, aż pojawią się znaki znaków, 2 do 3 minut z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomarańczowyPomarańczowy
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
15
W średnim, ciężkim rondlu połącz cukier, 1/2 szklanki wody, syrop kukurydziany i sól. (Użyj dobrej wielkości patelni, ponieważ karmel zagotuje się energicznie, a objętość gwałtownie wzrośnie, gdy tylko dodano gorącą śmietanę.) Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, mieszając w celu rozpuszczenia cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop KukurydzianySyrop Kukurydziany
KarmelKarmel
KremKrem
CukierCukier
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PatelniaPatelnia
16
Niech mieszanina gotować, bez mieszania, aż bursztyn zabarwiony. Obserwuj dokładnie mieszaninę cukru, ponieważ gotuje się, aby uniknąć spalania cukru. Od momentu, gdy mieszanina zaczęła się gotować, uzyskanie bursztynowego koloru zajmuje ponad 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
17
Zdjąć z ognia. Mieszanina będzie nadal gotować off ciepła i stają się ciemniejsze, więc upewnij się, że krem w pobliżu.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
18
Ostrożnie i powoli dodaj ciepły krem do karmelu. Mieszanina najpierw zagotuje się energicznie.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarmelKarmel
KremKrem
19
Pozostawić mieszaninę na wolnym ogniu, a następnie ubijać, aż będzie gładka.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
20
Dodaj sok z cytryny i wanilii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
WaniliaWanilia
21
Masło pokroić na 1-calowe kawałki i dodać do sosu karmelowego, jeden kawałek na raz, ubijając stale po każdym dodaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos KarmelowySos Karmelowy
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
22
Karmel ubijać okresowo, gdy nadal ostygnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarmelKarmel
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
23
Wlać sos karmelowy do szczelnego pojemnika, takiego jak szklany słoik i przechowywać w lodówce. Będzie to trwało do miesiąca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos KarmelowySos Karmelowy
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 40 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia5
Magazyn