Burgery z tuńczykiem z Tapenadą
Burgery z tuńczykiem z Tapenadą mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i pescatariański przepis ma 372 kalorie, 23G białka, oraz 26g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.85 za porcję. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz skórkę z cytryny, oliwę z oliwek, cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Tapenada Z Tuńczyka, Burgery Nadziewane Tapenadą, oraz Crostini z Tapenadą z tuńczyka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Przygotować grilla (średnio-wysokie ciepło). Grillować kawałki bagietki, pokroić bokiem w dół, aż lekko tosty, o 2 protokół.
Połączyć oliwki, kapary, 1 łyżka oleju, sok z cytryny, pietruszka, Skórka z cytryny, i anchois w robocie kuchennym. Pulse tylko do momentu, gdy oliwki są drobno posiekane. Tapenadę doprawić solą i pieprzem.
Skropić tuńczyka pozostałym olejem.
Posypać solą i pieprzem. Grill tuńczyka na złoty i smażone na zewnątrz, i po prostu nieprzezroczyste w środku, o 2 minut na stronie.
W małej misce wymieszać majonez i musztardę. (Tapenadę i majonez Dijon można przygotować 1 dzień wcześniej. Przykryć oddzielnie i przechowywać w lodówce. Przed użyciem należy doprowadzić tapenadę do temperatury pokojowej.)
Rozłóż majonez Dijon na dolnej i górnej połowie kawałków bagietki. Wierzch z czerwoną papryką i czerwoną cebulą.
Steki z tuńczyka pokroić w poprzek ziarna na 1/2 cala grubości plastry. Ułóż plastry tuńczyka na cebuli. Łyżka tapenade nad tuńczykiem. Top z sałatą następnie bagietki Topy, i służyć.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Merlot, Pinot Noir i wino różowe to moje najlepsze propozycje do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Możesz spróbować Wild & Wilder ekshibicjonisty Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 19 dolarów za butelkę.
![Dziki I Dziki Ekshibicjonista Merlot]()
Dziki I Dziki Ekshibicjonista Merlot
Ekshibicjonista jest pełen bogatych śliwek i damson owoców na nosie. Zastosowany dąb jest dyskretny na podniebieniu, w którym dominują bogate smaki czerwonych jagód, a jednocześnie prezentują subtelne, ziemiste niuanse. Wino jest eleganckie i jedwabiste z długim finiszem.