Burgery Z Tuńczykiem
Burgery z tuńczykiem mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 334 kalorie, 34g białka, oraz 20 g tłuszczu każdy. Na 1,02 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Jeśli masz pomidora, gruba sól i pieprz, gruba sól i pieprz, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Jest to raczej niedrogi przepis dla fanów amerykańskiej kuchni. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Burgery Z Tuńczykiem, Hamburgery z tuńczykiem BLT, oraz Burgery Z Tuńczykiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotuj ogień w grillu węglowym lub rozgrzej Gaz grill.In miskę, połączyć posiekanego tuńczyka, cebulę i jej sok, majonez, sól i pieprz. Kształt na 4 firmowe paszteciki o średnicy 3 cali i 1 1?2 cale grubości. Przykryć i schłodzić w zamrażalniku nie dłużej niż 10 minut.W międzyczasie zrób majonez cytrynowo-szczypiorowy: w małej misce wymieszaj majonez, sól, pieprz, sok z cytryny, szczypiorek, sos sojowy i sos pieprzowy. Odstawić.Używając szerokiej szpatułki, ostrożnie umieść paszteciki z tuńczyka na grillu. Grillować paszteciki, delikatnie obracając raz, aż lekko zbrązowieje, około 5 minut w sumie dla średnio rzadkich, 8 minut w sumie dla średnich. Jednocześnie lekko tostować kromki chleba na grillu.
Przenieść do poszczególnych płyt.
Na połowie kromek chleba ułożyć paszteciki z tuńczykiem. Top z liści sałaty, plastry pomidora i szczypiorek.
Dekoruj klinami ogórka koperkowego.
Podawać natychmiast, z majonezem cytrynowo-szczypiorkowym na boku.
Służy 4.Uwaga: ten przepis wykorzystuje surowe jajko. Surowe jaja narażone są na zakażenie salmonellą lub innymi bakteriami, co może prowadzić do zatrucia pokarmowego. Ryzyko to jest najbardziej niepokojące dla małych dzieci, osób starszych, kobiet w ciąży i osób z upośledzonym układem odpornościowym. Jeśli masz obawy dotyczące zdrowia i bezpieczeństwa, nie spożywaj surowego jaja ani nie szukaj pasteryzowanego produktu jajecznego, aby go zastąpić.Wskazówki dotyczące zmian: jeśli chcesz, wymieszaj 1 lb. tuńczyk z 1?2 lb. białe ryby, takie jak halibut lub sola. Aby gotować na płycie kuchennej, użyj lekko naoliwionej wstępnie rozgrzanej patelni grillowej na dużym ogniu.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Merlot, Pinot Noir i wino różowe to moje najlepsze propozycje do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Prowincja Peju Merlot z oceną 4.5 z 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 38 dolarów za butelkę.
![Prowincja Peju Merlot]()
Prowincja Peju Merlot
Głęboki rubinowy kolor, Merlot 2016 oferuje pachnące, warstwowe aromaty soczystego granatu, przyprawy do pieczenia i nutę cedru. Bujne owoce wiśni i jeżyn otaczają podniebienie. Delikatne nuty prażonych migdałów i wanilii dopełniają eleganckie wykończenie. Pyszne teraz, ten Merlot będzie nadal dojrzewał przez następne 6-8 lat.Mieszanka: 95% Merlot, 4% Cabernet Sauvignon, 1% Petit Sirah