Przepis hamburgery z soczewicy z Tzatziki może zaspokoić swoje pragnienie Morza Śródziemnego w około 45 minut. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 212 kalorii, 12g białka, oraz 6G tłuszczu. Na 1,33 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać oliwki kalamatan, mniej sodu bulion z kurczaka, pieprz, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Hamburgery jagnięce z tzatziki, Hamburgery Falafel z Tzatziki, oraz Burgery z ciecierzycy z sosem Tzatziki dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Aby przygotować tzatziki, umieść ogórek na papierowych ręcznikach i ściśnij, aż będzie ledwo wilgotny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ogórek
Tzatziki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Papierowe
2
Miejsce w średniej misce. Łyżka jogurtu na kilku warstwach wytrzymałych ręczników papierowych; rozprowadzić do grubości 1/2 cala. Przykryć dodatkowymi ręcznikami papierowymi i odstawić na 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Jogurt
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Papierowe
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Zeskrobać do miski za pomocą gumowej szpatułki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Dodać sól, rozgnieciony czosnek, zieloną cebulę i oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia; schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Extra Virgin
Zielona Cebula
Czosnek
Sól
5
Aby przygotować paszteciki, podgrzej 2 łyżeczki oleju w średnim rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
6
Dodaj cebulę; smażyć 2 protokół lub do miękkości. Wymieszać z oregano, papryką czerwoną i czosnkiem; gotować przez 30 sekund, stale mieszając. Wymieszać bulion, soczewicę i suszone pomidory; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 35 minut lub aż soczewica są miękkie; drenaż. Super.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszone Pomidory
Papryka Czerwona
Soczewica
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Czosnek
Bulion
Cebula
7
Mieszankę soczewicy, ser i kolejne 6 składników (ser przez czarny pieprz) umieścić w robocie kuchennym; pulsować, aż grubo zmielone. Podzielić mieszaninę soczewicy na 8 równych porcji, kształtując każdy w 1/2-cala grubości patty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Czarny
Ser
Soczewica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot Kuchenny
8
Podgrzać dużą patelnię nonstick pokrytą sprayem do gotowania na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
9
Dodać paszteciki i gotować przez 3 minuty. Turn paszteciki nad, i gotować na średnim ogniu 3 protokół.
10
Rozprowadzić 1 łyżkę tzatziki równomiernie na górze i na dole każdej bułki. Ułóż rukolę, paszteciki i plastry pomidorów na dolnych połówkach bułek; wierzch z pozostałymi połówkami bułki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry Pomidora
Tzatziki
Rukola
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Rolka
11
Uwaga: możesz zamrozić dowolne niegotowane paszteciki z soczewicy przez okres do 1 miesiąca: oddzielić paszteciki papierem woskowym, umieścić w wytrzymałej plastikowej torbie na zamek błyskawiczny, usunąć nadmiar powietrza, uszczelnić i zamrozić. Rozmrozić w lodówce przed gotowaniem.