Burgery z Kurczakiem

Burgery z kurczakiem mogą być dobrym przepisem na poszerzenie pudełka z przepisami na danie główne. Ten przepis służy 5 osobom. Jedna porcja zawiera 421 kalorii , 22 g białka i 21 g tłuszczu . Za 96 centów za porcję ten przepis pokrywa 16% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 15 stwierdziło, że był strzałem w dziesiątkę. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut . Udaj się do sklepu i kup gruboziarnistą bułkę tartą, pieprz cayenne, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić je dzisiaj. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 57% . Ten wynik jest solidny. Spróbuj burgerów ze szpinakiem i kurczakiem fetą (inaczej Spanakopita Burgers) z grillowanym serem Halloumi, pieczoną czerwoną papryką i sosem szpinakowo-fetowym , burgerów ze szpinakiem i kurczakiem fetą (aka Spanakopita Burgers) z grillowanym serem Halloumi, pieczoną czerwoną papryką i sosem szpinakowo-fetowym oraz Burgery ze szpinakiem i kurczakiem feta (aka Spanakopita Burgers) z grillowanym serem Halloumi, pieczoną czerwoną papryką oraz sosem ze szpinaku i fety dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Pamiętaj, aby użyć mielonego białego mięsa kurczaka. Jeśli kupujesz mielonego kurczaka w sklepie spożywczym, zadzwoń i zapytaj, czy mają to, czego szukasz, lub czy zmielą dla ciebie pierś z kurczaka. Można go także zmielić samodzielnie w robocie kuchennym.
Usuń nadmiar tłuszczu i chrząstki z piersi kurczaka i polędwiczek pozbawionych kości i skóry, pokrój w 1-calową kostkę i pulsuj, aż zostaną grubo posiekane.
Użyj świeżej bułki tartej. Zajmie to tylko kilka dodatkowych minut.
Usuń skórki z dobrego chleba lub nie usuwaj skórek, podrzyj na kawałki i zmiksuj w mini siekaczu lub robocie kuchennym. Przygotuj dużą porcję i zamroź je, aby następnym razem móc pominąć ten krok.
Umieść kurczaka w misce miksującej. Używając gumowej szpatułki, dodaj mleko, 1/2 szklanki bułki tartej, cebulę, cayenne, sól i pieprz. Mieszanka będzie bardzo mokra, co oznacza, że podczas formowania kotletów będzie trochę lepka, ale nie krępuj się.
Umieść pozostałe 1 1/2 szklanki bułki tartej na talerzu obiadowym lub blasze z ciasteczkami. Podziel mięso z kurczaka na 4 lub 5 porcji (sami zdecydujcie, jaka porcja będzie dla Was najlepsza) i rękoma uformujcie kotleciki. Każdy pasztecik posyp bułką tartą.
Rozgrzej oliwę z oliwek na dużej patelni z powłoką nieprzywierającą na średnim ogniu i smaż placki na złoty kolor i ugotowane, około 5 minut z każdej strony.