Burgery z indykiem i ananasem Teriyaki od DOLE®

Burgery z indykiem i ananasem Teriyaki od DOLE®
Przepis Teriyaki Pineapple Turkey Burgers firmy DOLE® zaspokoi Twój amerykański apetyt w około 25 minut. Ten przepis przeznaczony jest dla 8 osób i kosztuje 3,02 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 40 g białka, 13 g tłuszczu i łącznie 425 kalorii. Ten przepis z Allrecipes wymaga imbiru, mielonego indyka, zbożowych bułek do hamburgerów i ananasa Dole®. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 53 stwierdziły, że był strzałem w dziesiątkę. Świetnie sprawdza się jako danie główne. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 81% wyniku, co jest świetnym wynikiem. Wypróbuj burgery teriyaki-ananas, burgery teriyaki z grillowanym ananasem i praktyczne paleo – burgery dymne z sosem teriyaki z ananasem, aby poznać podobne przepisy.

Instrukcje

1
Odcedź ananasa; zachowaj 1/2 szklanki soku. Zarezerwuj 2 plasterki ananasa na przekąskę lub do innego użytku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierścienie AnanasowePierścienie Ananasowe
średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
2
W małej misce wymieszaj sos teriyaki i zarezerwowany sok ananasowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Procent Tequili BlancoProcent Tequili Blanco
1/2 Szklanki Grubo Posiekanej świeżej Kolendry I/lub Mięty1/2 Szklanki Grubo Posiekanej świeżej Kolendry I/lub Mięty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
3
Wymieszaj indyka, imbir, bułkę tartą i 1/4 szklanki mieszanki teriyaki. Uformuj 8 kotletów.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
4
Grilluj placki, smarując pozostałą mieszanką teriyaki, aż będą brązowe i ugotowane.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
5
Połóż plasterki ananasa na grillu i smaż, aż uzyskają lekko złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierścienie AnanasowePierścienie Ananasowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
6
Burgery podawaj w bułce z serem i ananasem.
Składniki, których będziesz potrzebować
średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Cukierki Life SaversCukierki Life Savers

Polecane wino: Merlot, Malbec, Zinfandel

Merlot, Malbec i Zinfandel to moje ulubione burgery z indyka. Merlot będzie w zupełności odpowiedni do klasycznego burgera ze standardowymi dodatkami. Odważniejsze dodatki wymagają odważniejszych win, takich jak malbec lub pieprzny zinfandel. Simi Merlot z oceną 4,2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
Simiego Merlota
Simiego Merlota
Nasz Merlot 2006 ma kolor głębokiej czerwieni z granatowymi krawędziami. Z kieliszka wyskakują aromaty pikantnych goździków i cynamonu z esencją czerwonych owoców, w tym Bingcherries i czerwonych jagód, łącząc się na podniebieniu. Wino to oferuje subtelne taniny i bujne, dojrzałe smaki zaakcentowane końcowymi nutami tostów i kakao. Świetnie komponuje się z klasycznym dipem francuskim, kotletami cielęcymi czy grillowanymi kiełbaskami.
TrudnośćNormalny
Gotowe W25 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia16
Magazyn