Burgery z indykiem i ananasem Teriyaki od DOLE®
Przepis Teriyaki Pineapple Turkey Burgers firmy DOLE® zaspokoi Twój amerykański apetyt w około 25 minut. Ten przepis przeznaczony jest dla 8 osób i kosztuje 3,02 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 40 g białka, 13 g tłuszczu i łącznie 425 kalorii. Ten przepis z Allrecipes wymaga imbiru, mielonego indyka, zbożowych bułek do hamburgerów i ananasa Dole®. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 53 stwierdziły, że był strzałem w dziesiątkę. Świetnie sprawdza się jako danie główne. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 81% wyniku, co jest świetnym wynikiem. Wypróbuj burgery teriyaki-ananas, burgery teriyaki z grillowanym ananasem i praktyczne paleo – burgery dymne z sosem teriyaki z ananasem, aby poznać podobne przepisy.
Instrukcje
Odcedź ananasa; zachowaj 1/2 szklanki soku. Zarezerwuj 2 plasterki ananasa na przekąskę lub do innego użytku.
W małej misce wymieszaj sos teriyaki i zarezerwowany sok ananasowy.
Wymieszaj indyka, imbir, bułkę tartą i 1/4 szklanki mieszanki teriyaki. Uformuj 8 kotletów.
Grilluj placki, smarując pozostałą mieszanką teriyaki, aż będą brązowe i ugotowane.
Połóż plasterki ananasa na grillu i smaż, aż uzyskają lekko złoty kolor.
Burgery podawaj w bułce z serem i ananasem.
Polecane wino: Merlot, Malbec, Zinfandel
Merlot, Malbec i Zinfandel to moje ulubione burgery z indyka. Merlot będzie w zupełności odpowiedni do klasycznego burgera ze standardowymi dodatkami. Odważniejsze dodatki wymagają odważniejszych win, takich jak malbec lub pieprzny zinfandel. Simi Merlot z oceną 4,2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
![Simiego Merlota]()
Simiego Merlota
Nasz Merlot 2006 ma kolor głębokiej czerwieni z granatowymi krawędziami. Z kieliszka wyskakują aromaty pikantnych goździków i cynamonu z esencją czerwonych owoców, w tym Bingcherries i czerwonych jagód, łącząc się na podniebieniu. Wino to oferuje subtelne taniny i bujne, dojrzałe smaki zaakcentowane końcowymi nutami tostów i kakao. Świetnie komponuje się z klasycznym dipem francuskim, kotletami cielęcymi czy grillowanymi kiełbaskami.