Burgery z indyka ogrodowego
Zapomnij o wychodzeniu na miasto i zamawianiu jedzenia na wynos za każdym razem, gdy masz ochotę na amerykańskie jedzenie. Spróbuj zrobić ogrodowe burgery z indyka w domu. To danie główne ma 280 kalorii, 25 g białka i 5 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 osobom. Za 2,01 USD za porcję ten przepis pokrywa 20% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i kup paprykę, staromodne płatki owsiane, bułki do hamburgerów i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis i 1 powiedziałbym, że był strzałem w dziesiątkę. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezmlecznej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 58%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Burgery z indyka w ogrodzie, Burgery z indyka w ogrodzie i Burgery z indyka w ogrodzie.
Instrukcje
W dużej misce połącz pierwsze siedem składników. Pokruszyć indyka na mieszaninę i dobrze wymieszać. Uformuj sześć kotletów o grubości 1/2 cala.
Zwilż papierowy ręcznik olejem kuchennym; za pomocą szczypiec o długich uchwytach pocieraj ruszt grilla, aby lekko się pokrył. Grilluj burgery pod przykryciem na średnim ogniu lub piecz w odległości 4 cali od ognia przez 4-6 minut z każdej strony lub do momentu, aż termometr wskaże 165° i sok będzie przezroczysty.
Polecane wino: Merlot, Malbec, Zinfandel
Merlot, Malbec i Zinfandel to świetny wybór na burgery z indyka. Merlot będzie w zupełności odpowiedni do klasycznego burgera ze standardowymi dodatkami. Odważniejsze dodatki wymagają odważniejszych win, takich jak malbec lub pieprzny zinfandel. Louis Roederer Cristal Brut z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 299 dolarów za butelkę.
![Cristal Brut Louisa Roederera]()
Cristal Brut Louisa Roederera
Cristal, klejnot i tête de cuvée szampana Louisa Roederera, został stworzony w 1876 roku dla cara Rosji Aleksandra II. Pozostaje wierny swemu pochodzeniu, inspirowany elegancją i czystością. Cristal jest produkowany zgodnie z rygorystycznymi standardami winiarskimi, które wymagają rygorystycznej selekcji crus, roczników, winogron i wina. Cristal jest produkowany wyłącznie z najlepszych roczników crus, które mają gwarancję, że pochodzą z winnicy Louis Roederer. Wszystkie wyjątkowe cechy rocznika 2002 zostały dosłownie uchwycone w tym Cristal 2002, który jest hojny i bujny, ukazując idealną równowagę pomiędzy koncentracją i finezją, świeżością i winem, intensywnością i wyrafinowaniem. W trzech słowach: dumny, bogaty i luksusowy. Cristal 2002 jest jaskrawo żółty z jasnobursztynowymi refleksami i ma piękny mus z delikatnym kordonem trwałych i regularnych bąbelków. Nos jest intensywny i delikatny, odsłaniając czystą i dobrze wymieszaną mieszankę smaków miodu, kakao, lekko prażonych orzechów laskowych i kandyzowanych owoców cytrusowych. W ataku pikantna eksplozja dojrzałych owoców, wino ujawnia czerwone owoce, białą czekoladę, karmel i duńskie ciasto, typowe dla Cristala. Jego jedwabista, skoncentrowana konsystencja opiera się na intensywnej, mocnej i winnej strukturze, ale zachowuje wyrafinowanie. Podniebienie rozwija się, aby osiągnąć pyszne wrażenie dobrze wymieszanej harmonii smaków. Świeży finisz z nutą goryczy sprawia, że jest niemal chrupiące.