Burgery z indyka i fasoli
Turkey Bean Burgers to przepis bez nabiału na 4 porcje. Za 2,31 USD za porcję przepis ten pokrywa 24% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 302 kalorie , 28 g białka i 7 g tłuszczu na porcję. 18 osób uznało ten przepis za pyszny i sycący. Ten przepis z Taste of Home wymaga czarnej fasoli, papryki, pieprzu i mielonego indyka. Od przygotowania do podania na talerzu przepis ten zajmuje około 30 minut . Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 85% . Ta ocena jest niesamowita. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Apple Cheddar Turkey Burgers With Chipotle Yogurt Sauce , Chavrie Stuffed Turkey Burgers i Grilled Turkey Burgers with Roasted Jalapeños and BBQ Sauce .
Instrukcje
W małej misce grubo rozgnieć fasolę.
Dodaj białko jaja, cukinię, czerwoną paprykę, chili w proszku, cebulę w proszku, pieprz i sól. Pokrusz indyka na mieszankę i dobrze wymieszaj. Uformuj cztery kotlety.
Na dużej patelni smaż burgery na oleju, na średnim ogniu, przez 4–5 minut z każdej strony, aż termometr do mięsa wskaże 165°, a wypływający sok będzie klarowny.
Podawać w bułkach z cebulą i sałatą.