Burgery południowo-zachodnie
Southwest Burgers to danie główne dla 8 osób. Za 1,6 dolara za porcję ten przepis pokrywa 16% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 19 g białka, 8 g tłuszczu i łącznie 304 kalorie. Niektórym to amerykańskie danie bardzo smakowało. Jeśli masz pod ręką czarną fasolę, chilli, sos worcestershire i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis polubiło 18 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 65%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Southwest Burgers z Guacamole, Southwest Turkey Burgers i Southwest Turkey Burgers.
Instrukcje
W dużej misce grubo rozgnieć fasolę. Wymieszaj cebulę, kukurydzę, bułkę tartą, chilli, sos Worcestershire i przyprawy. Rozdrobnij wołowinę i indyka na mieszance i dobrze wymieszaj. Uformuj osiem kotletów. Schłodzić przez 1 godzinę.
Połącz majonez i salsę; przechowywać w lodówce do momentu podania.
Używając szczypiec o długich trzonkach, zwilż papierowy ręcznik olejem kuchennym i delikatnie posmaruj ruszt grilla. Grilluj burgery pod przykryciem na średnim ogniu lub piecz w odległości 4 cali od ognia przez 5-7 minut z każdej strony lub do momentu, gdy termometr do mięsa wskaże 165° i sok będzie przezroczysty.
Posyp serem; przykryć i grillować jeszcze 1-2 minuty lub do momentu roztopienia się sera.
W razie potrzeby podawaj na bułkach z dodatkami.
Polecane wino: Merlot, Malbec, Zinfandel
Merlot, Malbec i Zinfandel to świetny wybór do burgera. Merlot będzie w zupełności odpowiedni do klasycznego burgera ze standardowymi dodatkami. Odważniejsze dodatki wymagają odważniejszych win, takich jak malbec lub pieprzny zinfandel. The Canoe Ridge Expedition Merlot z oceną 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
![Canoe Ridge Wyprawa Merlot]()
Canoe Ridge Wyprawa Merlot
Wspaniałe aromaty ciemnych jagód mieszają się z aromatami porzeczkowej wiśni i nutą kandyzowanego fiołka na długim, jedwabistym finiszu.