Burger Z Łososia Z Sezamem W Sosie Jogurtowym

Przepis hamburger z łososia z sezamem w sosie jogurtowym jest gotowy w około 26 minut i zdecydowanie jest doskonałym pescatarian opcja dla miłośników amerykańskiej żywności. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 32G białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 373 kalorie. Na $3.85 za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz imbir, panko, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Czarny i Pomarańczowy: czarny sezam i łosoś z solą morską w sosie Wasabi-Limonka, Pieprz, kolendra i sezam-chrupiący łosoś, oraz Łosoś pokruszony sezamem na makaronach Soba dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz łososia, szpinak, panko, 1 łyżka soku z cytryny, imbir, sos sojowy, 1 łyżka sezamu, sól i pieprz w dużej misce. Formuj mieszaninę na 4 (3 1/2 cala) paszteciki.
Umieść pozostałe nasiona sezamu na talerzu i zanurz jedną stronę pasztecików w nasionach, aby pokryć.
Wymieszaj jogurt, koperek, czosnek i pozostałą 1 łyżkę soku z cytryny w małej misce.
Rozgrzej lekko naoliwioną patelnię grillową na średnim ogniu, aż będzie gorąca, ale nie będzie palić. Gotować hamburgery na średnim ogniu, obracając, 3-4 minut na stronie lub aż złoty kolor i gotowane przez. Bułki grillować, przyciąć boki w dół, przez około 2 minuty lub do złotego.
Hamburgery ułożyć na bułkach, a na wierzch polać 2 łyżkami sosu jogurtowego.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś można łączyć z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
![Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay]()
Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay
Bogate i warstwowe, z jedwabistymi nutami brzoskwini, nektarynki, dojrzałej gruszki i wanilii.