Burger z tuńczyka żółtopłetwego z japońskim ogórkiem i Wasabi Aioli

Burger z tuńczyka żółtopłetwego z japońskim ogórkiem i Wasabi Aioli
Burger z tuńczyka żółtopłetwego z japońskim ogórkiem i Wasabi Aioli może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 1195 kalorii, 47g białka, oraz 101 g tłuszczu każdy. Na 7,01 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać sól, olej sezamowy, tuńczyk żółtopłetwy, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Ten przepis jest typowy dla kuchni japońskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Davey ' s Broiled Yellowfin Tunan and Relish, Azjatycki Grillowany Tuńczyk z wasabi Aioli, oraz Burger zapiekany z tuńczyka z majonezem Wasabi dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połącz proszek wasabi, sok pomarańczowy, sok z limonki, 1 łyżka marynowanego imbiru w misce mini robota kuchennego lub moździerza i tłuczku. Puree lub zmielić, aż całkowicie gładkie. Zeskrobać mieszaninę do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Imbir MarynowanyImbir Marynowany
Proszek WasabiProszek Wasabi
Jak Zazdrość AniołaJak Zazdrość Anioła
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
1
Połącz plastry ogórka, krążki czerwonej cebuli, ocet ryżowy, cukier i ½ łyżeczki soli w misce; wrzucić do połączenia. Odstawić na co najmniej 1 godzinę. Lub przechowywać w lodówce do 1 dnia przed użyciem. Zrobić mieszaninę burger: Pulse tuńczyka w robocie kuchennym 12 lub 15 razy, skrobanie w dół boki do połowy, aby utworzyć kawałki wielkości grochu. Można też użyć noża szefa kuchni. Zeskrobać tuńczyka do dużej miski i dodać pokrojoną w kostkę czerwoną cebulę, pozostały marynowany imbir, pastę chili, sos sojowy, olej sezamowy, pozostałe 2 łyżki majonezu, bułkę tartą Panko i szczyptę soli i pieprzu. Dobrze wymieszać i uformować w 2 paszteciki o grubości jednego cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka Tarta Panko Lub Mączka MacowaBułka Tarta Panko Lub Mączka Macowa
1 Szklanka łuskanego Groszku, Opcjonalnie1 Szklanka łuskanego Groszku, Opcjonalnie
Imbir MarynowanyImbir Marynowany
1 1/2 Szklanki Sosu śliwkowego1 1/2 Szklanki Sosu śliwkowego
Pasta ChiliPasta Chili
2 Duże Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo2 Duże Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo
Szczypta Białego SezamuSzczypta Białego Sezamu
2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
Gałązki Kopru WłoskiegoGałązki Kopru Włoskiego
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
2
Umieścić na talerzu i przechowywać w lodówce, pod przykryciem przez co najmniej 1 godzinę i do 3 godzin. Lekko posmaruj patelnię żeliwną lub nieprzywierającą, a następnie podgrzej ją na średnim ogniu. Delikatnie połóż paszteciki z tuńczyka na ogrzanej powierzchni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
1
Połóż bułki na powierzchni roboczej. Umieść niewielką ilość kiełków na dolnych połówkach, a następnie trochę japońskiego ogórka. Top każdy z tuńczykiem burger, a następnie rozłożyć trochę wasabi aioli na nich. Przykryć wierzch bułki i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gałązki Kopru WłoskiegoGałązki Kopru Włoskiego
KiełkiKiełki
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
WasabiWasabi
AioliAioli
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Tuńczyk świetnie komponuje się z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jedno wino, którego możesz spróbować to Raymond R Collection Merlot. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
Raymond R Collection Merlot
Raymond R Collection Merlot
Merlot wypełnia usta gładkimi smakami wiśni, malin i śliwek wraz z nutami ziemi i przypraw w pysznym wykończeniu waniliowym. Pełny, ale przystępny, z dobrą równowagą kwasu i tanin. Połącz z czymkolwiek, od grillowanego łososia, polędwicy wieprzowej, kurczaka z grilla i żeberek po Tajskie czerwone curry lub Marokański tagine.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia27
Magazyn