Burger z tuńczyka żółtopłetwego z japońskim ogórkiem i Wasabi Aioli

Burger z tuńczyka żółtopłetwego z japońskim ogórkiem i Wasabi Aioli może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 1195 kalorii, 47g białka, oraz 101 g tłuszczu każdy. Na 7,01 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać sól, olej sezamowy, tuńczyk żółtopłetwy, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Ten przepis jest typowy dla kuchni japońskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Davey ' s Broiled Yellowfin Tunan and Relish, Azjatycki Grillowany Tuńczyk z wasabi Aioli, oraz Burger zapiekany z tuńczyka z majonezem Wasabi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz proszek wasabi, sok pomarańczowy, sok z limonki, 1 łyżka marynowanego imbiru w misce mini robota kuchennego lub moździerza i tłuczku. Puree lub zmielić, aż całkowicie gładkie. Zeskrobać mieszaninę do miski.
Połącz plastry ogórka, krążki czerwonej cebuli, ocet ryżowy, cukier i ½ łyżeczki soli w misce; wrzucić do połączenia. Odstawić na co najmniej 1 godzinę. Lub przechowywać w lodówce do 1 dnia przed użyciem. Zrobić mieszaninę burger: Pulse tuńczyka w robocie kuchennym 12 lub 15 razy, skrobanie w dół boki do połowy, aby utworzyć kawałki wielkości grochu. Można też użyć noża szefa kuchni. Zeskrobać tuńczyka do dużej miski i dodać pokrojoną w kostkę czerwoną cebulę, pozostały marynowany imbir, pastę chili, sos sojowy, olej sezamowy, pozostałe 2 łyżki majonezu, bułkę tartą Panko i szczyptę soli i pieprzu. Dobrze wymieszać i uformować w 2 paszteciki o grubości jednego cala.
Umieścić na talerzu i przechowywać w lodówce, pod przykryciem przez co najmniej 1 godzinę i do 3 godzin. Lekko posmaruj patelnię żeliwną lub nieprzywierającą, a następnie podgrzej ją na średnim ogniu. Delikatnie połóż paszteciki z tuńczyka na ogrzanej powierzchni.
Połóż bułki na powierzchni roboczej. Umieść niewielką ilość kiełków na dolnych połówkach, a następnie trochę japońskiego ogórka. Top każdy z tuńczykiem burger, a następnie rozłożyć trochę wasabi aioli na nich. Przykryć wierzch bułki i podawać.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Tuńczyk świetnie komponuje się z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jedno wino, którego możesz spróbować to Raymond R Collection Merlot. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
![Raymond R Collection Merlot]()
Raymond R Collection Merlot
Merlot wypełnia usta gładkimi smakami wiśni, malin i śliwek wraz z nutami ziemi i przypraw w pysznym wykończeniu waniliowym. Pełny, ale przystępny, z dobrą równowagą kwasu i tanin. Połącz z czymkolwiek, od grillowanego łososia, polędwicy wieprzowej, kurczaka z grilla i żeberek po Tajskie czerwone curry lub Marokański tagine.