Burger z indyka Pitas z sosem Tahini
Burger z indyka Pitas z sosem Tahini może być tylko Amerykański przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.33 za porcję. Jedna porcja zawiera 179 kalorii, 29g białka, oraz 5G tłuszczu. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka jogurtu, ząbek czosnku, szczypta soli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Pitas z indyka w sosie tahini-jogurt, Souvlaki z kurczaka Pitas z sosem Tahini, oraz Kofta z indyka w sosie Tahini dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 5 składników w małej misce.
Połącz cebulę, pietruszkę, 1/2 łyżeczki soli, cebulę w proszku i indyka w dużej misce. Podzielić mieszaninę na 4 równe porcje, kształtując każdy w 1/2-cala grubości patty.
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Dodać paszteciki do patelni i gotować przez 4 protokół z każdej strony lub do czasu zakończenia.
Linia każda pół pita z 1 liść sałaty; dodać 1 patty, 1 plaster pomidora, i 2 łyżki sosu tahini do każdej pół pita.