Burger Wołowy Z Glazurą Sojową
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj hamburgera z wołowiną oszkloną soją. Jedna porcja zawiera 366 kalorii, 32G białka, oraz 17g tłuszczu. Ten bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 2,93 zł za porcję. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz miso, jajko, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby skorzystać z panko można śledzić to danie główne z Panko Crusted Brownie Pie jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Sticky Ginger Soy Glazed Chicken, Przepis na hamburgera wołowego (Elvis Burger z sałatką i korniszonami), oraz Musztardowy Burger Z Pieczarkami.
Instrukcje
Podgrzać 1 łyżeczkę oleju na patelni na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i smażyć przez około 2 protokół, lub aż zwiędnie i lekko aromatyczne, ale nie rumiane.
Dodaj 1 łyżkę sake i deglaze patelni, skrobanie się wszelkie rumiane kawałki.
Zdjąć patelnię z ognia i pozostawić cebulę do ostygnięcia do temperatury pokojowej.
W misce, połączyć wołowinę, panko, i jajko.
Dodaj miso i ostudzoną cebulę i ugniataj rękami, aby zapewnić równomierną dystrybucję. Japończycy często zbierają mieszankę mięsa, podnoszą ją i z siłą wrzucają z powrotem do miski, powtarzając tę czynność 4 lub 5 razy — trochę jak trening baseballu. Chociaż mieszanina będzie dość miękka, pitching zapewnia, że masa mięsna utrzyma się razem. Podzielić mieszaninę mięsa na 4 równe porcje i kształtować każdą porcję w owalnym patty o 4 cali długości, 2 1/2 cala szerokości, i 3/4 cala grubości.
Dodaj pozostałe 1 łyżeczka oleju do tej samej patelni używane do smażenia cebulę i miejsce na średnim ogniu. Gdy gorące, dodać paszteciki i zapiekać z pierwszej strony, aż zbrązowieje, o 1 minutę. Flip i sear drugiej stronie, naciskając, aby spłaszczyć. Powierzchnia może trochę pękać, ale to nie jest problemem. Obniżyć ogień, dodać pozostałą 1 łyżkę sake, przykryć i gotować przez 5 do 6 minut na średnio rzadkie. Aby sprawdzić doneness, naciśnij mięso opuszkiem palca lub z tyłu łyżki. Powinno być dość mocne. Następnie, szturchnij patty wykałaczką. Soki powinny być lekko różowe. Na Dobrze zrobionego hamburgera, gotuj, pod przykryciem, przez 8 do 10 minut. Po naciśnięciu mięso będzie bardzo twarde, a soki będą czyste.
W małej misce, połączyć cukier i gorącą wodę i mieszać do rozpuszczenia cukru.
Dodać sos sojowy i ponownie wymieszać, aby dokładnie wymieszać. Powrót patelni do wysokiej temperatury i wlać mieszaninę soi do niego, skrobanie miski z gumową szpatułką, aby upewnić się, że cały cukier jest dodawany. Wstrząsnąć patelnię płaszcz paszteciki wołowe, i odwrócić je raz po minucie, aby upewnić się, że są równomiernie szkliwione.
Służyć hamburgery gorące, łyżki wszelkie dodatkowe sos na wierzchu.