Buraki zapiekane solą z chrzanowym Crème Fraîche
Buraki zapiekane solą z chrzanem Crème Fraîche to bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Ta przystawka ma 152 kalorie, 3G białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Na 2,06 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz buraki, ocet winny sherry, chrzan i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Smażony Halibut z rukolą, prażonymi burakami i chrzanowym Crème Fraîche, Grillowane Buraki Z Dipem Cytrynowym Crème Fraîche, oraz Czerwone ziemniaki z chrzanem i crème fraîche dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej misce zmiksować crme frache, chrzan, posiekany szczypiorek i ocet winny po Sherry. Doprawić do smaku solą i pieprzem. DO AHEAD można wykonać 1 dzień wcześniej. Kryj się i wyluzuj.Rozgrzej piekarnik do 191°.
W średniej misce wymieszać grubą sól, chrzan, tymianek i skórkę pomarańczową.
Umieść trzy 3-łyżkowe kopce mieszaniny soli na małej blasze do pieczenia, rozstaw od siebie. Każdy kopiec soli zalać 1 burakiem, następnie przykryć wszystkie buraki pozostałą mieszaniną soli, mocno naciskając rękami i tworząc skórkę wokół każdego buraka, całkowicie pokrywając.Buraki pieczone 1 3/4 godziny.
Wyjąć z piekarnika; otworzyć skorupy soli crack i usunąć buraki. Buraki obrać; pokroić w plasterki o grubości 1/4 cala. Ułóż plastry buraków na półmisku.
Podawać z chrzanowym crme frache.