Buraki z koperkiem i orzechami włoskimi
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc daj buraki z koperkiem i orzechami włoskimi spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 156 kalorii, 3G białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.05 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz musztardę dijon, cukier, ocet jabłkowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Prażone buraki z orzechami włoskimi, Buraki Żółte Z Orzechami Włoskimi, oraz Sałatka szpinakowa z burakami i orzechami włoskimi.
Instrukcje
Pozostaw korzeń i 1-calową łodygę na burakach; szoruj pędzlem.
Umieścić w szybkowarze 6-quart; dodać 2 1/2 szklanki wody. Zamknij pokrywę bezpiecznie; doprowadzić do wysokiego ciśnienia w wysokiej temperaturze. Zmniejszyć ciepło do średniego lub poziomu potrzebnego do utrzymania wysokiego ciśnienia; gotować 10 minut.
Wyjąć z ognia; odstawić na 6 minut. Uwolnij ciśnienie przez odpowietrznik pary lub umieść kuchenkę pod zimną bieżącą wodą, aby uwolnić ciśnienie.
Buraki odcedzić i opłukać zimną wodą.
Drenaż; cool. Odciąć korzenie buraka; zetrzeć Skórki.
Buraki pokroić na pół pionowo; każdą połowę pokroić na 4 kliny.
Miejsce w średniej misce.
W małej miseczce połączyć ocet i kolejne 5 składników (przez pieprz); wymieszać trzepaczką. Powoli skropić olejem, stale mieszając trzepaczką, aż do dobrego połączenia. Wrzucić mieszaninę oleju z buraków; odstawić 15 minut, rzucając delikatnie od czasu do czasu. Wymieszać z koperkiem. Top z orzechami włoskimi tuż przed podaniem.