Buraki z dodatkiem awokado, lawendy i tymianku
Buraki z dodatkiem awokado, lawendy i tymianku mogą być tylko dodatkiem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.67 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 165 kalorii, 4G białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, ocet szampański, mâche i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Buraki zapiekane solą z chrzanowym Crème Fraîche, Pieczony ziemniak zapiekany z tymiankiem mielona wołowina i sos, oraz Prażone Buraki Lawendowe.
Instrukcje
W dużej misce, połączyć białka jaj, 3 lbs. sól, 1/3 szklanki tymianku, 1/4 szklanki lawendy, pieprzu i 1/2 szklanki wody, mieszając rękami, aż sól będzie równomiernie pokryta i czuje się jak mokry piasek.
Łyżka tyle mieszaniny soli do 9-przez 13-in. patelnia do pieczenia, aby 1/4-in. warstwa na patelni. Ułóż buraki na wierzchu, nie pozwalając im dotykać. Kopiec pozostałą sól nad każdym buraka, naciskając rękami, aby całkowicie pokryć i zrobić skórkę.
Buraki piec do bardzo miękkiej po przebiciu przez sól, około 1 1/4 godziny.
Wbić końcówkę noża stołowego w skorupę solną około 1 cala. od buraka i dotknij młotkiem do pęknięcia skorupy. Przesuń i dotknij noża w 1/2 cala. przyrosty w okręgu wokół buraka. Uwolnij buraki od skórki i wyciągnij. Powtórzyć z pozostałymi burakami.
Niech buraki stać, aż ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć.
W średniej misce ubij razem oliwę z oliwek, ocet, szalotkę, pieprz i pozostałą sól, tymianek i lawendę. Łyżka 1 łyżka. dressing do drugiej miski i 1/2 łyżki. dressing do trzeciej miski.
Pozostałą sól zetrzyj z buraków szczotką do ciast. Buraki obrać i pokroić w cienkie kliny.
Do największej ilości dressingu dodaj złote buraki i awokado.
Dodać czerwone buraki do miski z 1 łyżką. dressing, i mche do miski z 1/2 łyżki. opatrunek. Delikatnie wymieszać każdy płaszcz. Buraki, awokado i mche podzielić na 6 talerzy sałatkowych.
* Nie można dokładnie obliczyć zawartości sodu.