Buraki w sosie pomarańczowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na sos, więc spróbuj buraków w sosie pomarańczowym. Ten przepis służy 8 i kosztuje 59 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 84 kalorie, 2G białka, oraz 0g tłuszczu. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka buraków, skrobi kukurydzianej, pieprzu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Buraki w sosie pomarańczowo-morelowym, Buraki w słodkim sosie pomarańczowym, oraz Łatwe buraki w słodkim sosie pomarańczowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Buraki umieścić w dużym rondlu; przykryć wodą. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; przykryć i gotować przez 25-30 minut lub do miękkości.
Odcedzić i lekko ostudzić. Obrać i pokroić; umieścić w misce i utrzymać ciepło.
W małym rondlu połącz cukier, skrobię kukurydzianą i pieprz; wymieszaj sok pomarańczowy do uzyskania gładkiej konsystencji. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub aż zgęstnieje.
Zdjąć z ognia; w razie potrzeby wymieszać w plasterkach pomarańczy i obrać.