Buraki Szkliwione Żurawiną
Buraki szkliwione żurawiną to bezglutenowe, bezmleczne, lakto ovo wegetariańskie i wegańskie przepis z 6 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera około 1G białka, 0g tłuszczu i w sumie 103 kalorii. Za 38 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i podnieś buraki, ocet z białego wina, rodzynki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Tylko kilka osób naprawdę polubiło ten dodatek. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 20 minut. Przynosi ci smak domu. Z łyżką wynik 23%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy obejmują Buraki Glazurowane, Buraki Pomarańczowe, oraz Buraki Pomarańczowe.
Instrukcje
Odcedź buraki, rezerwując 1/4 szklanki soku; odstawić. W rondelku połącz skrobię kukurydzianą, cukier, ocet i sól; mieszać do uzyskania gładkości. Dodać sok z buraków i sok żurawinowy; doprowadzić do wrzenia. Gotuj i mieszaj przez 2 minuty lub do zgęstnienia.
Zdjąć z ognia; dodać rodzynki i odstawić na 5 minut.
Dodaj buraki gotuj na małym ogniu przez 2 minuty lub do podgrzania.