Buraki, pory i cebula
Buraki, pory i cebula zajmuje mniej więcej 1 godzina od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 304 kalorie. Ten przepis służy 4. Na 2,87 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Działa dobrze jako niedrogi dodatek. Jeśli masz oliwę z oliwek, rozmaryn, ocet balsamiczny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 28 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i lacto ovo Wegetariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 91%, to danie jest niesamowite. Prażone buraki, pory i bakłażany, Sałatka makaronowa z prażonych buraków i porów, oraz Kurkuma Duszony kurczak ze złocistymi burakami i porami są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Piekarnik nagrzewany do 220C / wentylator 200C / Gaz
Rozgrzać patelnię do pieczenia w piecu i wrzucić warzywa i czosnek.
Posypać olejem. Mieszać, aż zaczną brązowieć.
Dodać zioła, posypać octem i dobrze doprawić.
Włożyć patelnię do piekarnika i piec około 15 minut, następnie zmniejszyć ogień do 190C / wentylator 170C / gaz 5 i kontynuować gotowanie przez kolejne 30 minut lub tak, mieszając 2 do 3 razy, aż buraki będą miękkie. Jeśli warzywa zaczną się palić, dodaj trochę więcej oleju i octu do patelni.
Podawać jako danie warzywne rozsypane tostami z orzeszków piniowych lub jako danie główne z kozim serem, gotowaną białą fasolą i rukolą.