Buraki Marynowane
Marynowane buraki to bezglutenowe i wegańskie przepis na 100 porcji. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 1G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 37 kalorii. Na 29 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Najlepiej sprawdza się jako przystawka i odbywa się w ok. 50 minut. Mieszanka buraków, octu, cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 186 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 41%, to danie jest solidne. Star Anyż Imbir Marynowane Buraki {+Kimchi Marynowane Buraki}, Buraki Marynowane, oraz Buraki Marynowane są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Buraki umieścić w dużej doniczce z wodą do przykrycia. Doprowadzić do wrzenia i gotować do miękkości, około 15 minut w zależności od wielkości buraków. Jeśli buraki są duże, pokrój je na ćwiartki.
Odcedzić, odcedzić 2 szklanki wody z buraków, ostudzić i obrać.
Sterylizuj słoiki i pokrywki, zanurzając we wrzącej wodzie na co najmniej 10 minut. Napełnij każdy słoik burakami i dodaj kilka całych goździków do każdego słoika.
W dużym rondlu połącz cukier, wodę z buraków, ocet i sól do marynowania. Doprowadzić do szybkiego wrzenia.
Zalać gorącą solanką buraki w słoikach i zamknąć pokrywki.
Umieść stojak na dnie dużej doniczki i napełnij do połowy wodą. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, a następnie ostrożnie opuścić słoiki do garnka za pomocą uchwytu. Pozostaw 2-calową przestrzeń między słoikami.
Wlać więcej wrzącej wody, jeśli to konieczne, aż poziom wody będzie co najmniej 1 cal powyżej wierzchołków słoików. Doprowadzić wodę do pełnego wrzenia, przykryć garnek i przetwarzać przez 10 minut.