Bunny Cut-out Cookie Bouquet
Bunny Cut-out Cookie Bouquet może być dobrym przepisem na rozszerzenie kolekcji deserów. Ten przepis zawiera 12 porcji z 737 kalorii, 5G białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Za $1.29 za porcję, ten przepis okładki 7% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i podnieś barwnik spożywczy, bułki z ciastkami cukrowymi, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis z Foodnetwork ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bez nabiału dieta. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 3 godziny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 21%, co jest raczej złe. Spróbuj Valentine Cookie Bouquet, Bukiet Ciastek Migdałowo-Maślanych, oraz Oblodzenie ciastek cukrowych i wycięcie ciasteczek dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Wyposażenie specjalne: drewniane patyczki do ciastek 5-calowa foremka do ciastek w kształcie króliczka
Aby zrobić ciasteczka: w dużej misce wymieszaj ciasto z cukrem, ekstrakt z gumy do żucia i 1 1/2 szklanki mąki. Ciasto podzielić na pół, uformować w kulki i przykryć folią. Wstaw do lodówki na 1 godzinę.
Wyjmij kulki ciasta z lodówki i rozpakuj. Na lekko posypanej mąką desce rozwałkuj ciasto na grubość 1/2 cala.
Wytnij ciasteczka w kształcie króliczka za pomocą foremki do ciastek.
Umieść ciasteczka na niesmażonym arkuszu ciasteczek. Ostrożnie włóż drewniane patyczki do ciastek, wystarczająco daleko, aby przytrzymać ciastko, ale nie tak daleko, jak wychodzi z drugiego końca.
Włóż blachę do lodówki i schłódź przez 1 godzinę.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Piecz schłodzone ciasteczka przez 15 do 18 minut lub na złoty kolor.
Wyjmij z piekarnika i ostudź na blasze przez 5 minut.
Przenieś do stojaków chłodzących. Pozwól ciasteczkom całkowicie ostygnąć przed dekorowaniem.
Do dekoracji: Utwórz oblodzenie graniczne, łącząc 1/2 funta cukru cukierniczego z kroplą barwnika spożywczego, a następnie stopniowo dodając wystarczającą ilość wody, aż mieszanina będzie gęsta, ale nadal można ją ścisnąć. Za pomocą worka do szprycowania Utwórz cienką obwódkę na obwodzie każdego ciasteczka. Utwórz lukier centralny, łącząc 1 funt cukru cukierniczego z co najmniej 1/2 szklanki wody, dodając tyle, aby uzyskać cieńszą konsystencję. Po stwardnieniu oblodzenia brzegowego wylej środek lukru na środek ciasteczka, aby wypełnić powierzchnię każdego ciasteczka. Uzupełnij każde ciastko drażetką w kształcie gwiazdy dla " oka "i 4 posypkami czekoladowymi dla "wąsów"."
Obficie posyp cukrem szlifierskim.
Polecane wino: Cream Sherry, Madera, Prosecco
Ciasteczka można łączyć z kremową Sherry, Maderą i Prosecco. Sweet bubbly Prosecco nie przytłacza prostego cukru ani kruchych ciasteczek, słodka kremowa sherry uzupełnia przyprawione ciasteczka, a orzechowe nuty Madery idealnie pasują do Ciasteczek z orzechami. NV Solera Cream Sherry z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
![NV Solera Cream Sherry]()
NV Solera Cream Sherry
Solera Cream Sherry ma genialny bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, słodkie, solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.