Bun Mang Ga (Wietnamskie pędy bambusa i makaron ryżowy z makaronem z kurczaka)
Przepis Bun Mang Ga (Wietnamskie pędy bambusa i rosół z makaronem ryżowym z kurczaka) może zaspokoić Twoje Wietnamskie pragnienie w przybliżeniu 45 minut. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 312 kalorii, 4G białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Na 1,77 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Niewiele osób lubiło tę zupę. Mieszanka thai bird chiles, rau räƒm, kapusta, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Ten przepis z phamfatale.com posiada 2 wentylatory. Jest idealny do Jesień. Z łyżeczką wynik 68%, to danie jest dobre. Spróbuj Tajskie Curry Z Kurczaka Z Pędami Bambusa, Stir Fry Chicken Bamboo Shoots in Black Bean Sauce, oraz Wietnamska zupa ryżowa z wołowiną dla podobnych receptur.
Instrukcje
Napełnij średniej wielkości patelnię około 2 litrami wody. Doprowadzić do wrzenia.
Dodaj makaron z makaronem ryżowym. Odczekaj, aż woda wróci do wrzenia (około 1-2 minuty), a następnie zmniejsz ogień do średnio niskiego przez około 8 minut.
Spuścić płyn. Makaron opłukać. Odstaw makaron na bok.
Podgrzać około 1 cala oleju rzepakowego na patelni. Smażyć na oleju 3 cebule i szalotki, często mieszając, aby cebula nie spaliła się, aż kolor będzie równomiernie złoty.
Osuszyć na ręcznikach papierowych. Odstawić.Doprowadzić około 7 litrów wody do wrzenia.
Dodaj pokrojony imbir, smażoną cebulę i szalotkę.
Dodać 2 całe kurczaki i tusze z kurczaka do bulionu cebulowego. Gotować przez około 10-12 minut.
Wyjąć całe kurczaki z garnka.
Pozwól im ostygnąć, aż będziesz mógł sobie z nimi poradzić bez dyskomfortu. Wykonaj kilka głębokich ukośnych nacięć w całym ciele ptaków.
Kury umieścić z powrotem w bulionie.
Dodaj daikon, całą cebulę, cukier skalny i sól przyprawową do grzybów. Doprowadzić do jeszcze jednego wrzenia i dusić przez kolejne 30 minut, aż cała cebula i daikon będą miękkie i miękkie.
Posypać świeżo zmielonym czarnym pieprzem do smaku.Doprawić solą. Doprowadzić z powrotem do wrzenia, a następnie natychmiast obniżyć ogień do delikatnego wrzenia. Gotować przez kolejne 10-12 minut.
Usunąć kurczaki i pokroić mięso. Odstawić mięso na platter.In inny głęboki rondel, doprowadzić do wrzenia około 1 ćwiartki bulionu z kurczaka.
Dodać pokrojone pędy bambusa i gotować do miękkości (około 10-15 minut). być zorganizowane. Ustaw 8 dużych misek.
Umieść makaron z wermiszelem, posiekaną białą cebulę, rozdrobnioną kapustę, zieloną cebulę, kiełki fasoli, kolendrę i inne Wietnamskie zioła w każdej misce.
Dodać gotowany, odsączony makaron ryżowy, następnie z wrzącym bulionem z pokrojonymi pędami bambusa. Wierzch z rozdrobnionym kurczakiem.
Podawać z sosem czosnkowym chili, tajska bazylia, mięta, papryka jalapeno i chiles ptaków.
Mżawka niektóre nc mm do bulionu, aby zakończyć.Kop!