Bumpy Cake (Ciasto czekoladowe z kremem waniliowym i krówką czekoladową)

Bumpy Cake (Ciasto czekoladowe z kremem waniliowym i krówką czekoladową)
Jeśli 72 grosze za porcję spada w budżecie, wyboisty tort (ciasto czekoladowe z kremem waniliowym i krówką czekoladową) może być doskonałym Wegetariańskie przepis do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 740 kalorii, 4G białka, oraz 30 g tłuszczu każdy. 1483 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz vanillan ekstrakt, maślanka, jajka, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Czekoladowe ciasto Krówkowe z lukrem waniliowym i polewą czekoladową Ganache, Ciasto czekoladowe z bitym nadzieniem Krówkowym i maślanym kremem czekoladowym, oraz Ciasto czekoladowe z kremem waniliowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Ustaw stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 191°. nasmaruj 9-na 13-calową patelnię lub naczynie do pieczenia masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
2
Dodać 2 łyżki kakao w proszku do patelni i wstrząsnąć i dotknij patelni delikatnie, aż masło jest całkowicie pokryte kakao. Wyrzuć nadmiar.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papier RyżowyPapier Ryżowy
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
3
W misce miksera stojącego połącz kakao i kawę, ubijaj na średniej prędkości przez 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, OpcjonalnieDodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, Opcjonalnie
Papier RyżowyPapier Ryżowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Duża Szczypta Drobnej SoliDuża Szczypta Drobnej Soli
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
4
Dodaj olej, ubijaj przez 30 sekund; Dodaj maślankę, ubijaj przez 30 sekund; dodaj sodę oczyszczoną, ubijaj przez 30 sekund; dodaj sól, ubijaj przez 30 sekund; dodaj wanilię, ubijaj przez 30 sekund; dodaj jajka, ubijaj przez 30 sekund; Dodaj cukry, ubijaj przez 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka Pomarańczowa Lub Cukier PomarańczowyPosypka Pomarańczowa Lub Cukier Pomarańczowy
Po 1 Zmielonej Gałce Muszkatołowej, Zielu Angielskim I GoździkachPo 1 Zmielonej Gałce Muszkatołowej, Zielu Angielskim I Goździkach
Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
5
Dodać mąkę i ubić około 5 minut, aby usunąć wszelkie grudki. Ciasto może zacząć bańki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
6
Wlać ciasto do przygotowanej patelni i użyć szpatułki, aby wygładzić wierzch.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
7
Piec, aż ciasto tester wyjdzie czysty, 35 do 40 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
8
Przełożyć do stelaża i pozostawić do ostygnięcia przez co najmniej 30 minut.
9
Przenieść do zamrażarki na co najmniej godzinę i do nocy.
10
Do maślanki: w misce miksera stojącego wyposażonego w przystawkę do łopatek, śmietanę razem masło i skracanie na średniej prędkości do lekkiego i puszystego, około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagody, Usuń Wszystkie Małe Lub Zbyt Miękkie JagodyJagody, Usuń Wszystkie Małe Lub Zbyt Miękkie Jagody
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Duża Szczypta Drobnej SoliDuża Szczypta Drobnej Soli
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
11
Dodać cukier cukierniczy i wymieszać, aby w pełni włączyć, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
12
Dodać ekstrakt z wanilii i wymieszać aż do wymieszania, około 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)
13
Przenieść lukier do worka rurowego wyposażonego w dużą okrągłą końcówkę. Przechowywać w lodówce przez co najmniej 15 minut do firmy lukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Skittles W Kształcie KęsaCukierki Skittles W Kształcie Kęsa
14
Lukier rury w poprzek na siedem 1-calowych szerokich linii rozmieszczonych 1-calowy od siebie (każdy "bump"powinien przebiegać długość ciasta, 9-calowy długi). Powrót ciasto do zamrażarki na co najmniej 30 minut, aby ustawić lukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Skittles W Kształcie KęsaCukierki Skittles W Kształcie Kęsa
15
Na krówkę: w dużej misce ubij razem maślankę, cukier cukierniczy i wanilię i odstaw na bok. W średnim rondlu połączyć, cukier, kakao, syrop kukurydziany, sól i 1 patyczek masła. Mieszaj od czasu do czasu, aby w pełni włączyć masło, ponieważ topi się, a następnie doprowadzić mieszaninę do wrzenia na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Po 1 Zmielonej Gałce Muszkatołowej, Zielu Angielskim I GoździkachPo 1 Zmielonej Gałce Muszkatołowej, Zielu Angielskim I Goździkach
Posypki W Różnych Kolorach Lub Kolorowy CukierPosypki W Różnych Kolorach Lub Kolorowy Cukier
Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Papier RyżowyPapier Ryżowy
Solone Orzeszki Ziemne O Czerwonej Skórce, Dostępne W Alejkach Z Przekąskami Na RynkuSolone Orzeszki Ziemne O Czerwonej Skórce, Dostępne W Alejkach Z Przekąskami Na Rynku
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
16
Gotuj, aż mieszanina zarejestruje 116° na termometrze cukierkowym lub natychmiastowym odczycie (niewielka ilość upuszczona do zimnej wody powinna tworzyć miękką, ciągliwą kulkę), a następnie usuń z ognia. Podczas ciągłego ubijania dodać gorącą mieszankę do mieszanki maślanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Po 1 Zmielonej Gałce Muszkatołowej, Zielu Angielskim I GoździkachPo 1 Zmielonej Gałce Muszkatołowej, Zielu Angielskim I Goździkach
Cukierki Skittles W Kształcie KęsaCukierki Skittles W Kształcie Kęsa
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
17
Dodaj pozostałe kawałki masła i kontynuuj ubijanie, aż do całkowitego włączenia i mieszanina ostygnie (lukier musi być tylko lekko ciepły).
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Skittles W Kształcie KęsaCukierki Skittles W Kształcie Kęsa
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
18
Wyjąć matowe ciasto z zamrażarki i wlać schłodzony lukier na ciasto w długich pociągnięciach do pokrycia bułki maślane całkowicie. Uwaga: lukier będzie cienki i sosulike. Pracując szybko i równomiernie będziesz w stanie całkowicie pokryć nierówności cienką warstwą lukru, podczas gdy "odpływ lukru" stworzy kręte kieszenie wzdłuż powierzchni obok nierówności, które ujędrnią się w zamrażarce. Powrót ciasto do zamrażarki na co najmniej 30 minut więcej, aby ustawić. Mniejszy nóż do parkowania jest najbardziej skuteczny do cięcia przy zachowaniu niepowtarzalnego wyglądu ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Skittles W Kształcie KęsaCukierki Skittles W Kształcie Kęsa
10 Białych Bułek Obiadowych10 Białych Bułek Obiadowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
19
Podawać schłodzone i przechowywać resztki w lodówce lub zamrażarce.
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 15 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia1
Magazyn