Bulion Z Kurczaka Domowej Roboty
Domowy rosół z kurczaka może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 6 i kosztuje $3.75 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 81g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 459 kalorii. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, seler, gałązki pietruszki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Bulion Z Kurczaka Domowej Roboty, Bulion Z Kurczaka Domowej Roboty, oraz Bulion Z Kurczaka Domowej Roboty dla podobnych receptur.
Instrukcje
W 6-do 8-quart patelni na średnim ogniu, połączyć kurczaka, cebula, marchew, seler, pietruszka, pieprz (jeśli jest używany), liść laurowy, i tymianek.
Dodaj zimną wodę tylko na pokrycie. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, a następnie obniżyć ciepło, aby utrzymać gotować i gotować, od czasu do czasu skimming i odrzucając pianę z powierzchni, aż ciecz jest złoty i ma głęboki smak kurczaka, o 2 godziny. Nie pozwól, aby bulion się zagotował; powierzchnia powinna być ledwo zakłócona przez małe pęcherzyki.
Jeśli na powierzchni utworzy się warstwa tłuszczu, odtłuść i wyrzuć. Jeśli płyn spadnie poniżej poziomu kurczaka i warzyw, dodaj więcej zimnej wody tylko na pokrycie.
Umieścić drobny sitko na dużej misce zagnieżdżonej w lodowatej wodzie w zlewie. Chochla lub ostrożnie wlać bulion przez sitko. Pozostawić ciecz do kapania z ciał stałych, ale nie naciskać, aby wydobyć więcej; wyrzucić ciała stałe. Bulion wymieszać od czasu do czasu, aż ostygnie, 10 do 20 minut; przykryć i schłodzić, aż bulion będzie zimny, a każdy tłuszcz na powierzchni będzie twardy, co najmniej 6 godzin lub do 1 dnia.
Łyżką odtłuścić tłuszcz z powierzchni bulionu i wyrzucić. Bulion przykryć i schłodzić do 4 dni lub wlać do słoików lub tacek z kostkami lodu i zamrozić do 3 miesięcy.